Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’oposició demana reobrir el debat sobre les nuclears

El diputat del grup parlamentari Convergència i Unió, Antoni Fernández Teixidó, ha demanat al conseller d’Economia i Finances Antoni Castells que el Govern ‘obri el debat sobre el futur de l’energia nuclear a Catalunya’, atès que altres països de la Unió Europea estan considerant aquesta font d’energia com a alternativa als problemes d’abastiment. Fernández Teixidó, que ha participat en la sessió informativa sobre les línies d’actuació del Govern en matèria d’energia, ha explicat que el debat sobre el futur de l’energia nuclear ‘és de rabiosa actualitat’, i ha recriminat que Castells, en la seva intervenció sobre el model energètic català, no hagi dedicat una sola paraula sobre aquesta qüestió.

Redacció
Redacció 04/03/2009

D’altra banda, Santi Rodríguez, diputat del Partit Popular, s’ha sumat a la petició de Fernández Teixidó, tot i que també ha preguntat al conseller ‘com afectarà el canvi normatiu a la generació d’energia fotovoltaica’, i ha assenyalat que en el Pla Energètic de Catalunya hi ha ‘mancances importants amb relació als terminis de tramitació’.

Els partits que donen suport al Govern han recolzat la política energètica de la Generalitat. Alfons Quera, diputat d’Esquerra Republicana, ha explicat que el Govern ‘està fent bé la feina’, com ho demostra el fet que s’ha reduït l’índex d’intensitat energètica i el consum d’energia primària. Daniel Pi, d’Iniciativa per Catalunya-Verds, ha explicat que ‘el futur de l’energia nuclear és incert i que no és el moment d’entrar en el debat’. A més, s’ha mostrat contrari a la possibilitat que a Catalunya es pugui instal·lar un cementiri nuclear.

En resposta a Fernández Teixidó, Castells ha explicat que ‘no defuig el debat sobre l’eventual paper que l’energia nuclear pugui tenir en el futur a Catalunya’, tot i que ha assenyalat que, ara per ara, no figura entre les prioritats del Govern.