Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’oposició demana reobrir el debat sobre les nuclears

|

- Publicitat -

D’altra banda, Santi Rodríguez, diputat del Partit Popular, s’ha sumat a la petició de Fernández Teixidó, tot i que també ha preguntat al conseller ‘com afectarà el canvi normatiu a la generació d’energia fotovoltaica’, i ha assenyalat que en el Pla Energètic de Catalunya hi ha ‘mancances importants amb relació als terminis de tramitació’.

Els partits que donen suport al Govern han recolzat la política energètica de la Generalitat. Alfons Quera, diputat d’Esquerra Republicana, ha explicat que el Govern ‘està fent bé la feina’, com ho demostra el fet que s’ha reduït l’índex d’intensitat energètica i el consum d’energia primària. Daniel Pi, d’Iniciativa per Catalunya-Verds, ha explicat que ‘el futur de l’energia nuclear és incert i que no és el moment d’entrar en el debat’. A més, s’ha mostrat contrari a la possibilitat que a Catalunya es pugui instal·lar un cementiri nuclear.

Publicitat

En resposta a Fernández Teixidó, Castells ha explicat que ‘no defuig el debat sobre l’eventual paper que l’energia nuclear pugui tenir en el futur a Catalunya’, tot i que ha assenyalat que, ara per ara, no figura entre les prioritats del Govern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut