Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

López Tena: ‘Qui vulgui venir a la manifestació té les portes obertes, qui no que no vingui’

Òmnium Cultural no pensa cedir davant les pressions del PSC: La manifestació d’aquest dissabte anirà encapçalada per la pancarta ‘Som una nació. Nosaltres Decidim’ tal com van acordar fa setmanes els promotors de la marxa. Aquesta és la idea que ha volgut transmetre el vocal d’Òmnium, Alfons López Tena. Segons el jurista, la d’aquest dissabte ‘no és una manifestació en defensa de l’Estatut en general ni d’aquest en particular’, tal com pretén el PSC, sinó una marxa ‘per defensar que un cop els catalans han pres una decisió en referèndum aquesta no es pot canviar’. Tena ha recordat que el lema i el format de la marxa es van ratificar a la junta de l’entitat de dimarts passat, i ha recordat al PSC que si volien donar una altra òptica a la marxa ho haurien d’haver demanat aquest darrer any, durant la llarga gestació de la manifestació.

Redacció
Redacció 05/07/2010

A més López Tena ha rebutjat amb contundència l’intervencionisme del PSC, tot denunciant que a Òmnium ‘no estem disposats a que instàncies que no convoquen, ni organitzen, ni han tingut cap intervenció al llarg de l’any de preparació de la manifestació intervinguin ara per modificar-la’.

‘Tothom és benvingut per adherir-se a aquesta mani, aquest criteri, amb aquest plantejament i aquest lema’. Així de taxatiu ha estat López Tena, que ha volgut deixar ben clar que la manifestació no es planteja en defensa de cap estatut, sinó en defensa de la voluntat del poble català, que a criteri d’Òmnium no pot ser modificada un cop s’ha expressat a les urnes.

Preguntat sobre el fet que el president Montilla hagi considerat que la senyera és la màxima expressió de la unitat dels catalans, més que el lema d’Òmnium, Tena ha dit que és una ‘opinió’. ‘És lliure, com qualsevol altre ciutadà, de convocar o organitzar manifestacions amb el lema, eslògan o símbols que cregui convenients. Que ho faci’, l’ha reptat.