Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Lluís Aragonès diu que la paralització del traspàs del Museu Arqueològic de Tarragona és ‘l’enèsima burla’ del govern de Zapatero

El cap de llista d’ERC per la demarcació de Tarragona a les eleccions espanyoles del 9 de març, Lluís Aragonès, ha qualificat la paralització del traspàs del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), per part del ministre de Cultura, César Antonio Molina, d”enèsima burla’ i ‘incompliment’ de l’executiu de Zapatero amb Catalunya. En aquest sentit, Aragonès ha explicat que l’1 d’octubre passat el traspàs ja estava ‘encarrilat’ i s’havia ‘arrencat el compromís’ de l’anterior ministra de Cultura, Carmen Calvo, per iniciar els tràmits. Aragonès ha demanat al candidat del PSC per Tarragona, Francesc Vallès, que no s”inhibiexi’, que es ‘pronunciï’ i que defensi Tarragona i el territori.

Redacció
Redacció 22/01/2008

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va confirmar dilluns que el ministre de Cultura, César Antonio Molina, li va comunicar fa dos mesos la seva decisió d’aturar el traspàs, i que no serà fins després de les eleccions del 9 de març que no es podran reprendre les negociacions entre les dues administracions. El MNAT és l’únic museu català que continua sent de titularitat estatal.