Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

L’Estatut bàsic de l’empleat públic ja es pot consultar en català

El Departament de Justícia ha informat que l’Estatut bàsic de l’empleat públic ja es pot consultar en llengua catalana dins del recull normatiu LexCat, al qual es pot accedir des del web de l’Administració de Justícia i també des la del Departament. Aquesta Llei se suma a la cinquantena que ja estan disponibles dins LexCat: el recull que aplega, en llengua catalana, la legislació estatal més rellevant aplicable a Catalunya, com ara la Llei orgànica del poder judicial, el Codi civil i el penal, la Llei de la seguretat social, la d’arbitratge, la de competències deslleial, la Llei canviària, la de llibertat sindical o la Llei de promoció de l’autonomia i atenció a les persones dependents.

Redacció
Redacció 11/04/2008

El Departament de Justícia va engegar fa un any i mig la publicació en català de diverses lleis al web de l’Administració de justícia, després d’haver consultat els potencials usuaris de servei, com ara jutges, fiscals, secretaris judicials, treballadors de l’administració de justícia, advocats o professors de dret, sobre quins textos legislatius els serien més útils per a la seva feina.

L’objectiu del Departament és la de facilitar la feina als professionals que treballen en català i evitar alhora el recurs a traduccions lliures dels textos en castellà.

A partir d’aquí s’hi han anat incorporant progressivament diverses lleis traduïdes català, fins a la cinquantena que actualment LexCat té disponibles. Els textos han estat traduïts pels serveis lingüístics del Departament de Justícia o provenen del suplement en llengua catalana del BOE, que es publica des de 1998. La normativa publicada s’actualitza cada dia i s’hi afegeixen notes amb les indicacions sobre les lleis de reforma.