Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’Església no arriba a final de mes

Si ara fa uns dies us narràvem que el germà del Papa de Roma havia planejat fer un guateque d’aniversari al Vaticà d’una despesa considerable d’euros, des de l’Església catalana […]

Redacció
Redacció 11/11/2008

Si ara fa uns dies us narràvem que el germà del Papa de Roma havia planejat fer un guateque d’aniversari al Vaticà d’una despesa considerable d’euros, des de l’Església catalana s’afirma que hi ha problemes de fiançament.

El cardenal Lluís Martínez Sistach va presentar ara fa uns dies els números de la santa institució a Catalunya i va explicar que tem per les seves finances degut a la crisi econòmica mundial. Tot i això, va presentar els números i l’Església té un superàvit de 155.000 euros.

Malgrat tot, Sistach té la por al cos. ‘No podem obligar ningú, però ens seria molt útil tenir ingressos estables’. Al mateix temps va defensar que ‘de la mateixa manera que fa segles existia el delme, seria convenient que els catòlics i tots els qui aprecien la feina de l’Església aportessin un percentatge fix. Pot ser una aportació de l’u per cent dels ingressos o ingressar cada mes per domiciliació bancària els diners corresponent a un dia de treball’, va suggerir com qui no vol la cosa.

Durant 2007, l’arquebisbat de Barcelona va ingressar prop de 16.272.892 euros i va gastar 16.118.234 euros, fet que suposa un superàvit de 154.657 euros. L’interventor de l’arquebisbat de Barcelona, Pere Alegrí, va aclarir que 1.788.833 són donatius puntals aportats per quatre institucions i entitats, que el cardenal Sistach va declinar amablement revelar.

Ja ho diuen les benaurances: ensenyar qui no sap, donar de menjar a qui ho necessita. L’Església, per si de cas, tot i el superàvit, segueix demanant almoïna.