Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Les bases d’ERC Barcelona diuen NO a participar del govern Colau-Collboni

ERC-Barcelona ha aprovat aquest dijous al vespre amb el 77,8% dels vots no entrar al govern municipal d’Ada Colau amb el PSC. En el marc del 53è Congrés regional d’ERC-Barcelona, La militància d’ERC ha triat romandre a l’oposició i construir una alternativa d’esquerres al govern municipal. El president de la Federació de Barcelona, Robert Fabregat, ha recordat que ‘vam proposar a l’alcaldessa Ada Colau fer un canvi real, però ha acabat triant governar amb els de sempre’. Davant d’aquesta situació, ERC definirà properament el marc estratègic a seguir en els pròxims anys i avança que el projecte haurà d’estar obert a la gent decebuda amb el “gir” de Colau, que segons els republicans, “ha abandonat l’esperança de canvi de la gent”.

Redacció
Redacció 03/06/2016

Moltes mostres d’intencions però cap proposta ferma

El document aprovat per una àmplia majoria fa un repàs de la relació amb el govern de Colau, durant  els seu any de mandat i recorda que ERC va votar a favor de la investidura de l’alcaldessa “donant una oportunitat a un canvi que la gent havia votat” i que tot i les reiterades ofertes de Colau perquè ERC entri al govern, BeC no ha lliurat  “cap proposta formal i detallada” més enllà de les declaracions d’intencions. També recorda les “diferències existents” amb els ’comuns’ que s’han vist agreujades durant les campanyes electorals del 27-S i del 20-D i que la gestió diària de l’Ajuntament ha estat en molts moments “motiu de conflicte”.

Bosch decidit a demostrar “que a Barcelona sí que es pot”

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha fet un repàs del primer any de mandat del govern de Colau i el paper d’Esquerra Republicana: ‘vam donar oportunitats en la investidura, en les ordenances, en els pressupostos i finalment vam fer una oferta per poder fer el canvi real a Barcelona que va votar la gent’. ‘La resposta de Colau ha estat triar el PSC’, ha lamentat.

Bosch ha manifestat que ‘la proposta que presentem a aquest congrés és que ERC-Barcelona construeixi una alternativa al govern municipal des de l’oposició. Hem d’aspirar a construir l’alternativa. Una alternativa que demostri que sí que es pot. Que a Barcelona sí que es pot, i que el canvi passa per nosaltres’. ‘El canvi que reclamem és possible, és que nosaltres som el canvi’, ha reblat.