Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Les alternatives independentistes se solapen

Pocs i mal avinguts. Les alternatives independentistes catalanes han fet mans i mànigues per presentar candidatures a molts municipis catalans. Així, les CUP es presenten a 55 poblacions, entre elles […]

Redacció 21/05/2007

Pocs i mal avinguts. Les alternatives independentistes catalanes han fet mans i mànigues per presentar candidatures a molts municipis catalans.

Així, les CUP es presenten a 55 poblacions, entre elles Girona, Lleida, Badalona, Vic, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca, Sabadell, Granollers o Sant Cugat. Les seves són Candidatures d’Unitat Popular amb gent del poble i amb un marcat aire socialista i ecologista.

Per la seva banda, el novíssim Partit Republicà Català es presentarà a 19 municipis, però el seu programa és molt més vague, volen “l’autodeterminació dels Països Catalans” però no expliquen com, i no tenen cap mena de programa de polítiques socials, educatives, etcètera. De fet el PRC anava tan desesperat per presentar candidatures que oferia a qualsevol que ho volgués la possibilitat de fer-ho des del seu web, tal com informàvem fa uns dies.

El problema entre les “alternatives” arriba perquè el PRC s’ha presentat a 11 municipis on ja hi ha CUP, cosa que, de ben segur, provocarà una divisió dels seus possibles votants i més baralles i acusacions mútues entre les faccions independentistes.

La cosa és forta, perquè veus dins el PRC havien promès que no es presentarien allà on hi haguessin CUP, i al final al 58% de les municipis on es presenta el PRC ja hi havia CUP…