Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’altre passadís

Aquesta nit hi ha derbi. Un clàssic. Un Madrid – Barça. Però… oi que ens han deixat molt tranquils aquest cop? Cap mena d’expectativa, de promocions, d’allò de “falten 50 […]

Redacció
Redacció 07/05/2008

Aquesta nit hi ha derbi. Un clàssic. Un Madrid – Barça. Però… oi que ens han deixat molt tranquils aquest cop? Cap mena d’expectativa, de promocions, d’allò de “falten 50 dies”, el gran duel està a tocar i un llarg etc…

No, aquest cop no hi ha hagut aquelles interminables prèvies o avant-matxos . I per què? Doncs perquè el Barça va llençar a les escombraries la lliga, o la va donar al Madrid (que ve a ser el mateix) ara ja fa setmanes. L’única cosa de la qual se n’ha parlat molt i s’han omplert pàgines i pàgines de premsa escrita i hores i hores de ràdio i televisió és del famós passadís que hauria de fer avui el Barça al Madrid.

Però ningú ha parlat de l’altre passadís. Aquesta humiliació que patiran avui els culés i aficionats del Barça ja la va patir el Madrid ara fa bastants anys.

Concretament fa 18 anys, quan el Barcelona va guanyar la primera de les quatre lligues consecutives i va néixer el que seria conegut mundialment com el “Dream Team”, dirigits per l’holandès Johan Cruyff. Llavors es va produir l’únic passadís entre ambdós clubs. La Lliga s’havia decidit amb molta antelació a favor del Barça, i a la jornada que tancava la campanya, els catalans havien de visitar el Santiago Bernabéu per a jugar el clàssic davant els blancs, que es van empassar l’orgull i van fer el passadís al campió.

Llàstima que el Madrid va guanyar aquell partit 1-0 amb gol d’Aldana al minut 47. Segur doncs, que almenys el Barça guanyarà!