Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Ajuntament de Barcelona obre una oficina a París i una altra a Londres

|

- Publicitat -

‘Es tracta de petits observatoris, no només en l’àmbit econòmic, sinó també en el cultural, de mobilitat i de gestió de recursos’, ha definit Jordi W. Carnes en la presentació de l’oficina de París, que com la resta rebran el nom de Consulats de Mar, recordant l’antiga xarxa de la ciutat comtal als segles X i XI.

‘Històricament, Barcelona disposava de tot de connexions amb la Mediterrània. En aquell moment, era el món global. Ara s’han de tenir relacions, per exemple, amb Xangai’, ha establert com a comparació el tinent d’alcalde sobre la primera oficina que l’Ajuntament va obrir a la ciutat xinesa del novembre passat. Al desembre, es va posar en marxa una altra a Buenos Aires. I, entre aquest dijous i divendres, entren en funcionament les de París i Londres.

Publicitat

En tots aquests casos, el consistori barceloní aprofita la xarxa del COPCA al món per estalviar despeses. A París i Londres, a més, les noves oficines s’instal·len a les delegacions que ja existeixen de la Generalitat. En cada cas, un treballador del COPCA exercirà de mànager a mitja jornada i farà de pont entre els serveis de la Generalitat i els de l’ajuntament, a partir d’un conveni. El desplegament d’aquesta xarxa s’inclou dins el programa Barcelona/Món i està xifrat en 500.000 euros per l’any 2009.

‘Vaig veure que la Generalitat disposava d’una bona xarxa i no semblava normal que dobléssim la infraestructura. En aquesta primera fase per nosaltres, aquesta xarxa coincideix plenament’, ha explicat el responsable municipal sobre el criteri pressupostari de l’Ajuntament.

En el cas de França, per a Carnes, ‘és el veí’. ‘S’han fet negocis tota la vida i, ara, ens havíem girat molt cap a la cultura anglosaxona. Quan tinguem el tren d’altra velocitat Barcelona-Lió-París, la relació encara serà més estreta’, ha manifestat el tinent d’alcalde específicament sobre l’oficina parisenca. Segon les dades facilitades, França és el primer soci comercial de Catalunya.

Durant la seva estada a la capital francesa, Carnes s’ha entrevistat amb responsables de l’àrea tecnològica de l’ajuntament de París i ha visitat les instal·lacions de la Ciutat dels Oficis del parc de La Villette, amb qui ha avançat que s’estudia una exposició conjunta entorn la crisi econòmica. També ha mantingut converses per projectes concrets per empresaris en l’àmbit del disseny i el tèxtil.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut