Dimecres, 19 de Febrer de 2020 - Edició 573
La República

La Seu d’Urgell se suma a les consultes sobre la independència

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat, aquest dilluns al vespre en sessió plenària, una moció de suport a la consulta popular per a la independència de Catalunya. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV, mentre que el PSC s’ha abstingut i el diputat del PP no es trobava present a la sala. La moció ha estat promoguda per La Plataforma de l’Alt Urgell per a l’Autodeterminació (PAUA) i ha estat presentada per l’equip de govern, format per CiU i ERC. Una representació de la PAUA ha assistit al plenari per seguir el debat de la moció.

Redacció
Redacció 03/11/2009

La Plataforma de l’Alt Urgell per a l’Autodeterminació va entregar el passat 27 d’octubre una proposta de moció de suport a la consulta popular a tots els grups municipals de l’Ajuntament de la Seu, CiU, ERC, PSC-Progrés, IC-V i PP. En el text es demanava el suport municipal a aquesta iniciativa de la societat civil, amb el benentès que l’Ajuntament, tal com s’explicitava en un dels punts de la proposta, es manté totalment al marge del procés.

Així mateix, en la proposta de la PAUA es recordava que la participació dels ciutadans en processos participatius o decisoris és un valor que cal preservar, i que l’Ajuntament, que ha de promoure la participació i la socialització de les persones, ha de donar suport a un procés participatiu promogut per entitats, associacions i persones. Arran d’aquesta petició de la PAUA els grups que formen l’equip de govern, CIU i ERC, han presentat aquest dilluns a la nit en el plenari una moció de suport a la consulta.

Relacionats