Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Seu d’Urgell reivindica el seu paper en una possible candidatura pirinenca a uns Jocs d’Hivern

La candidatura pirinenca -formada per seus catalanes, aragoneses i andorranes- per tal de celebrar uns Jocs Olímpics d’hivern el 2018 és cada dia més a prop de ser una realitat.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, considera que un esdeveniment d’aquestes característiques ha de comptar ‘amb la implicació del Pirineu català i de la Seu d’Urgell’ i ha reivindicat el paper de La Seu entre les ciutats que impulsen la candidatura. Batalla ha afegit que la Seu és l’única ciutat pirinenca que té una experiència olímpica ja que va ser subseu dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Redacció
Redacció 15/10/2008

Batalla ha explicat que aquestes valoracions ja les va fer arribar al cap de govern d’Andorra, Albert Pintat. De tota manera, l’alcalde creu que el Govern ha d’adoptar un paper protagonista de cara a que la candidatura pugui ser una realitat amb el Pirineu català inclòs, i ha assenyalat que l’executiu encara no ha fet ‘cap pas en aquest sentit’.

Batalla considera que és ‘inevitable’ que la Seu d’Urgell vulgui jugar aquest paper tenint en compte el seus punts forts com són l’experiència olímpica i el fet que sigui ‘una referència en l’estructuració de les estacions d’esquí nòrdic del Pirineu català’. Per aquest motiu, de moment demanaran reunions amb els departaments del Govern implicats perquè creuen que són els interlocutors vàlids per parlar amb el govern d’Aragó i d’Andorra sobre aquesta hipotètica candidatura.