Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La salut sexual és qualitat de vida

|

- Publicitat -

L’OMS defineix la salut sexual com aquell estat de benestar físic, emocional i mental relacionat amb la qualitat sexual dels éssers humans. Requereix, per tant, respecte, enteniment positiu a les necessitats de la sexualitat de l’ésser humà així com diagnòstic i tractament de les alteracions de l’esfera sexual.

A tot això cal afegir que els organismes governamentals tenen l’obligació de divulgar, informar i facilitar tota la informació necessària als ciutadans per tal que tinguin accés a una salut sexual adequada a les seves necessitats. És per aquest motiu que des de directe!cat s’ha decidit obrir un espai per tal de divulgar totes aquelles alteracions relacionades amb la salut sexual dels dos membres de la parella, tant per a l’home com per a la dona.

Publicitat

Aquesta definició i les seves connotacions no són en absolut gratuïtes. Avui en dia existeixen ja molts treballs científics que han demostrat que la sexualitat no només produeix plaer als individus i està relacionada amb la reproducció de les espècies, sinó que, a més, el fenomen de l’activitat sexual desencadena l’alliberament d’una sèrie de substàncies que incideixen tant en el bon funcionament d’altres òrgans del cos i actuen sobre neurotransmissors cerebrals per tal de millorar l’activitat cerebral i l’estat anímic de les persones.

Les alteracions de l’esfera sexual incideixen sobre la salut en general de l’individu, ja que en la majoria de les ocasions són el senyal d’alarma d’alguna patologia crònica important. Tal és el cas de la disfunció erèctil, que consisteix en la mala qualitat de l’erecció en el varó i que li impedeix aconseguir una rigidesa adequada per a mantenir una relació sexual completa i satisfactòria per als dos membres de les parelles. Són molts els pacients que consulten aquest tipus de trastorn i, a través del correcte diagnòstic, es detecta una hipertensió arterial, diabetis, mellitus o altres patologies sistèmiques. En aquests casos, mitjançant un diagnòstic i tractaments adequats no només s’aconsegueix recuperar l’activitat sexual adequada, sinó que també es poden preveure i tractar patologies sistèmiques. Regularment, un grup de professionals de l’àmbit de l’andrologia desenvolupa apartats de patologies de l’esfera sexual i explica cada una de les patologies i les seves opcions terapèutiques.

El nostre desig és que l’apartat de Salut sexual és qualitat de vida sigui molt participatiu, ja que tenim ganes de contestar tots aquells dubtes que ens plantegeu i respondre i ajudar totes aquelles persones que presentin alguna alteració per millorar la seva qualitat de vida, i millorar així la seva sexualitat.

Ana Puigvert
Andròloga i responsable de l’Institut d’Andrologia i Medicina Sexual Pomerol & Puigvert

Nota: Podeu fer les vostres consultes a través dels comentaris, i la setmana que ve respondrem els primers dubtes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut