Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Razón considera que Mas és un “bellaco”

El diari dirigit per Francisco Marhuenda ha col·locat tres fotografies d’Artur Mas a la portada de La Razón durant la xiulada a l’himne espanyol. Les imatges van acompanyades d’un extracte de l’article d’opinió d’Alfonso Ussía on s’insulta repetidament al president Catalunya fet pels qual segur que no es convoca cap comissió de sanció.

Redacció
Redacció 01/06/2015

La sonrisa “taimada”

El rotatiu ha qualificat el somriure d’Artur Mas de “taimado”. El diccionari de la Real Academia de la Lengua Espàñola deixa clar el significat de la paraula:

taimado, da.
(Del port. taimado, der. de teima, tema, obstinación).
1.      adj.Bellaco, astuto, disimulado y pronto en advertirlo todo. U. t. c. s.

Impunitat total per insultar

El rotatiu nacionalista espanyol busca provocar i atiar l’odi en el sí del comitè antiviolència que hi ha convocat per avui amb l’objectiu de sancionar la xiulada. La Razón insulta no només amb un sinònim de “bellaco” al president Mas, sinó que li profereix una ràfega d’insults addicionals, mentre es lamenta que “La justícia ampara pitar al rey: No es un ultraje a la Nación”.

Concretament el diari, a través de l’article d’Ussía en portada, que sembla ben bé una editorial diu que Urkullu és “más nacionalista que Mas” i diu que és “está mucho mejor educado”. També li diu “hortera crecido a la sombra de los Pujol”. Al final de l’extracte qualifica FC Barcelona i Athletic Club de Bilbao de “groseros”. La Razón segueix la dinàmica ridícula de l’Estat barrejant política i esport, tal i com els ha agradat sempre fer.