Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La Policia Nacional va intervenir el telèfon de l’imam de Ripoll el 2005

La Policia Judicial va argumentar que Es Satty estava vinculat a dues organitzacions terroristes resposables directes de la massacre de l'11-M.

Redacció
Redacció 25/08/2017
Fa més de 12 anys que l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty vivia i treballava a Espanya. L'any 2005, agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional van demanar una autorització al jutge Fernando Grande-Marlaska –actual president de la Sala del Penal de l'Audiència Nacional– per tal de poder inervenir el seu telèfon, segons una informació publicada al diari ABC.
 
La Policia Judicial va argumentar que Es Satty estava vinculat a dues organitzacions terroristes vinculades a Al Qaida, Ansar Al Islam i el Grup Islàmic Combatent Marroquí, responsable directe de la massacre de l'11-M.
 
El magistrat va autoritzar la intervenció telefònica l'octubre del 2005. També deixava entreveure que Es Satty “podia actuar com a intermediari a l'hora de donar suport logístic per a xarxes terroristes, al mantenir contactes amb ciutadans àrabs que es dediquen a la falsificació de documentació en l'àmbit de la delinqüència comuna i amb l'objectiu de donar sortida a elements terroristes per territori espanyol i europeu”.
 
Però aquesta informació tampoc va ser comunicada.