Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

La PDD promou una gran manifestació pel 12 de juny per reclamar l’autodeterminació

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha anunciat aquest dimecres que promou una ‘gran mobilització popular’ per al dissabte dia 12 de juny a Barcelona per a expressar ‘la voluntat’ de Catalunya d’exercir l’autodeterminació. La PDD vol aprofitar l’embranzida de les consultes independentistes i ha instat a participar en la manifestació a les entitats que les han promogut. La PDD ha afirmat en un comunicat que pretén que la manifestació sigui ‘el més ‘àmplia possible’ i hi participin entitats, sindicats i partits polítics. Per la plataforma sobiranista, ‘superada l’etapa autonomista-estatutària, és el moment d’avançar en l’exercici de l’autodeterminació’ fins a ‘l’alliberament nacional’.

Redacció
Redacció 14/04/2010

Sota el lema ‘Per la democràcia, la feina, la solidaritat i la independència’, la PDD ha instat a partits, entitats, plataformes i moviments independentistes a sumar-se a la convocatòria del 12 de juny, en què volen reivindicar que l’exercici de l’autodeterminació és un ‘dret radicalment democràtic’ que és ‘indispensable per tenir eines suficients’ per abordar els principals reptes del país.

En aquest sentit, la PDD enumera entre aquests reptes i necessitats ‘aturar l’espoliació fiscal’, perquè ‘sense sobirania fiscal’ Catalunya està ‘condemnada a un robatori permanent i a haver de pidolar a l’Estat que l’espolia’. ‘Sense sobirania fiscal qualsevol política seriosa per encarar la crisi, donar suport i no caritat als treballadors, incentivar les empreses i millorar les infraestructures del país, és impossible’, asseveren.

També hi situen la necessitat d’un marc laboral i de benestar social propi; polítiques d’immigració per poder ser ‘autènticament solidaris sense que la paraula solidaritat signifiqui una perversa versió de l’espoliació’; una política energètica i d’infraestructures pròpia; la promoció ‘decidida’ d ela llengua i la cultura catalanes com a eina de cohesió, i un ‘aprofundiment de la democràcia que obri vies de participació popular i de control i punició de les conductes corruptes’. Per la PDD, l’assoliment d’aquests objectius passa per l’exercici ‘inajornable’ de l’autodeterminació.

Relacionats