Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La PDD participarà activament en una consulta popular a Euskadi

Després que el passat 28 d’octubre la consulta planejada pel Lehendakari Ibarretxe no es pogués dur a terme per la prohibició de la justícia espanyola, ara, des dela societat civil basca i amb el suport de la catalana, es búsquen alternatives per aconseguir donar veu al poble sense censures ni imposicions.

Així, el proper 9 de novembre, l’organització pacifista Lokarri organitza a la simbòlica ciutat de Gernika una consulta popular amb la pregunta: “¿Considera usted conveniente y legítima la convocatoria de consultas populares para impulsar el proceso hacia la paz y exigir un acuerdo político para convivir democráticamente y sin exclusiones?” en la qual la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) hi participarà activament com a observadora.

Redacció
Redacció 31/10/2008

La Plataforma ple Dret a Decidir treballa des de fa 2 anys per promoure el dret de decidir i el seu exercici. La possibilitat de dur a terme consultes populars és una competència que, ara per ara, depèn de l’autorització de l’Estat espanyol.

Davant d’aquesta impossibilitat la societat civil busca solucions amb el convenciment que l’exercici del dret de decidir és la base de la participació democràtica. D’aquesta manera conjuntament amb Lokarri, s’ha acordat que una delegació catalana de la PDD serà present a la consulta popular pel 9 de novembre. Ambudes plataformes consideren que és fonamental que qualsevol poble pugui decidir sobre les qüestions que afecten el seu futur.

Per tant, un grup de 50 catalans i catalanes, entre els quals membres de les principals organitzacions socials catalanes, viatjaran a Gernika amb l’objectiu de participar com a voluntaris i poder copsar de primera mà l’exercici de la consulta popular.