Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La manifestació dels 10.000 a Brussel·les ja té recorregut i hora

Des de la plataforma ‘Deumil a Brussel·les per l’Autodeterminació de la nació catalana’ (Deumil.cat) confirmen, després de diverses reunions mantingudes les darreres setmanes amb l’Ajuntament de Brussel·les, que s’ha fixat el recorregut definitiu que faran milers de catalans el proper dissabte 7 de març, en exigència de l’autodeterminació i l’Estat propi. El punt de trobada és l’Estació del Nord (Gare du Nord) a les 11 del matí. Un lloc prou cèntric i concorregut, punt d’inici de milers de turistes que arriben a la capital europea, a prop del World Trade Center. A uns 100-200 m de l’estació s’habilitarà un pàrquing d’autocars, furgonetes i cotxes amb distintius a Boulevard Albert II/Köning Albert II Laan que seran dirigits per la policia local.

Redacció
Redacció 20/02/2009

De l’Estació del Nord la manifestació encapçalada per una gran pancarta que resarà en anglès ‘WE WANT A CATALAN STATE’ es baixarà pels boulevards Albert II, Emile Jacqmain i Maurice Lemounier, passant frec a frec amb el barri històric i cèntric on es troba la Grand Place i l’Ajuntament brussel·lenc i de les Facultats Universitàries de Saint Louis. Al final del Boulevard Maurice Lemounier es farà un tomb de 180 º emprenent el camí vers el Boulevard du Midi que es recorrerà fins el final, just a la cantonada amb el carrer Anderlecht, punt de cloenda de la manifestació. En total tres quilòmetres de recorregut.

A la cloenda de la manifestació, i per interval de dos a tres hores, -temps suficient per a aquells que tenen previst tornar en vol xàrter o autocar el mateix dia- es realitzarà un acte amb els parlaments de representants de Deumil.cat,
amb la presència d’entitats i personalitats que recolzen la manifestació. També estan previstes vàries actuacions culturals (castellers, sardanes) i un concert musical a càrrec de Gerard Sesé.

A aquest enllaç podreu veure el recorregut de la manifestació.

Concert de Gerard Sesé i més

Els detalls de l’acte seran donats a conèixer en breu. Però ja es pot avançar que a Brussel·les hi haurà música en català i serà interpretada per l’artista i autor de l’himne ‘Som 10mil’, Gerard Sesé. El mateix artista ha penjat al seu web els temes que interpretarà i afirma que hi haurà alguna sorpresa.

A l’espai habilitat per a l’acte de cloenda s’instal·laran carpes on diverses entitats exposaran material de divulgació i haurà espai per a menjar i beure. També es preveu una recepció al Parlament europeu per part d’una representació d’eurodiputats a una delegació de Deumil.cat un ó dos dies abans de la manifestació, en la que es farà entrega d’una Carta dirigida al Parlament. Oportunament donarem a conèixer els detalls d’aquesta trobada que una comissió de Deumil.cat està perfilant els detalls.