Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

La llista dels acollits a l’amnistia fiscal és la “repera patatera” però no la publiquen

El cap de l’Agència Tributària espanyola ha qualificat de “repera patatera” la llista de les 30.000 persones que es van acollir a l’amnistia, i que ha portat a la llum 40.000 milions. Pedro Sánchez ha reclamat la llista a Rajoy, i aquest li ha replicat que ells tampoc ho van fer en el seu moment. El ministre Montoro, al seu torn i amb l’habitual vehemència, ha anat driblant tots els requeriments dels diputats en aquest sentit.

Redacció
Redacció 22/04/2015

La gran cortina de fum del PPSOE

Pedro Sánchez ha demanat al president del govern, Mariano Rajoy, que sigui valent i publiqui la llista de la gent que s’ha acollit a l’amnistia fiscal. El president del govern d’Espanya s’hi ha negat, i li ha respost que ells tampoc ho van fer, i el Congrés s’ha tornat a convertir en l’habitual teatre ple de crits, rialles, insults, aplaudiments… Alberto Garzón (IU), ha demanat al ministre Montoro que expliqui el cas Rato, exministre del Partit Popular. El ministre, a qui tothom ha demanat la dimissió per haver afavorit els interessos del seu partit, ha declinat “parlar de persones concretes”.

La llista és la “repera patatera”, però només publiquen els noms dels Pujol

Només la família Pujol té el privilegi de ser portada als diaris cavernaris per haver recorregut a l’amnistia fiscal. A Espanya, els defraudadors i els presumptes defraudadors només són notícia si provenen de Catalunya. La filtració del cas Rato però, ha dinamitat aquesta tendència, i la pressió popular ha situat al ministre Montoro i al govern del PP contra les cordes. El regne d’Espanya necessita un canvi de règim estructural, al que els catalans no ens podem permetre el luxe d’esperar.