Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La llengua dels caixers de ‘la Caixa’

Una lectora de directe!cat ens ha fet saber que ‘la Caixa’ ha suprimit el català dels caixers automàtics. La forma és subtil, ja que quan s’introdueix la llibreta, el caixer […]

Redacció
Redacció 13/08/2007

Una lectora de directe!cat ens ha fet saber que ‘la Caixa’ ha suprimit el català dels caixers automàtics.

La forma és subtil, ja que quan s’introdueix la llibreta, el caixer ja respòn en espanyol “actualizando libreta”. Però el més curiós de tot és que si abans d’introduir la llibreta al caixer s’apreta la bandera catalana, que apareix al costat de l’espanyola, la basca o la britànica entre d’altres, la llengua catalana s’activa en un primer moment. Però tan bon punt s’opta per fer servir la llibreta, la màquina torna automàticament cap a l’espanyol. I un cop acabada l’actualització, continua amb l’espanyol.

Podeu veure-ho en aquest vídeo:

De moment no sabem si aquest error passa a tots els caixers, però la nostra lectora es va queixar del fet al Servei d’Atenció al Client de l’entitat i ja ha rebut un correu de disculpa on s’admet que tenen “detectada una incidència amb l’idioma de les llibretes que estem tractant de resoldre”, i que “els nostres tècnics estan al corrent de la situació i el problema està en vies de solució”. El correu acaba demanant disculpes per “les molèsties que aquesta situació pugui ocasionar”.