Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La LEC fixa per primer cop l’escolarització mixta com un criteri per poder rebre ajudes públiques

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha explicat que la nova Llei d’Educació fixarà per ‘primera vegada a la història’ el requisit de l’escolarització mixte perquè les escoles concertades puguin rebre ajudes públiques.

Només hi podran accedir els centres que optin a la concessió del concert per primera vegada. Això vol dir, per tant, que les 16 escoles d’elit que eduquen els nens i les nenes en aules diferents no deixaran de percebre les ajudes que ja reben des de l’any 2001. Maragall ha argumentat que aquestes ajudes no es poden deixar de prestar per ‘la realitat jurídica’ i perquè fins i tot hi ha sentències que així ho avalen.

Redacció
Redacció 16/10/2008

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ho ha explicat en una conferència que ha pronunciat dins del cicle Ateneu Tribuna. Per la seva banda, el departament d’Educació ha aclarit que les ajudes a aquestes 16 escoles van ser concedides l’any 2001 per l’últim govern de Convergència i Unió, i que no es poden deixar de prestar per una qüestió legal. En aquest sentit, el conseller Maragall ha explicat que hi ha sentències del Tribunal Superior de Justícia i de ‘tot arreu’ que així ho avalen.

Per això, el conseller ha destacat que el més important d’aquesta polèmica és com ‘s’afronta el futur’, i segons Maragall el futur passa pel fet que per primer cop hi ha una ‘fórmula precisa’ dels requisits que es necessitaran a partir d’ara per poder tenir accés al concert econòmic. Aquests criteris, ha recordat Maragall, passen per la no discriminació de gènere i l’escolarització mixte a les escoles.

El conseller Maragall també ha destacat que en tota aquesta polèmica no hi ha cap ‘novetat real’, perquè tot això ja va quedar reflectit en l’avantprojecte d’aquesta nova Llei d’Educació, que s’ha de tramitar al Parlament en els pròxims dies.