Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La LEC fixa per primer cop l’escolarització mixta com un criteri per poder rebre ajudes públiques

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ho ha explicat en una conferència que ha pronunciat dins del cicle Ateneu Tribuna. Per la seva banda, el departament d’Educació ha aclarit que les ajudes a aquestes 16 escoles van ser concedides l’any 2001 per l’últim govern de Convergència i Unió, i que no es poden deixar de prestar per una qüestió legal. En aquest sentit, el conseller Maragall ha explicat que hi ha sentències del Tribunal Superior de Justícia i de ‘tot arreu’ que així ho avalen.

Per això, el conseller ha destacat que el més important d’aquesta polèmica és com ‘s’afronta el futur’, i segons Maragall el futur passa pel fet que per primer cop hi ha una ‘fórmula precisa’ dels requisits que es necessitaran a partir d’ara per poder tenir accés al concert econòmic. Aquests criteris, ha recordat Maragall, passen per la no discriminació de gènere i l’escolarització mixte a les escoles.

Publicitat

El conseller Maragall també ha destacat que en tota aquesta polèmica no hi ha cap ‘novetat real’, perquè tot això ja va quedar reflectit en l’avantprojecte d’aquesta nova Llei d’Educació, que s’ha de tramitar al Parlament en els pròxims dies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut