Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’actuació de l’‘ambaixada’ catalana a la UE davant els atemptats de Brussel·les calla boques

Guifré Jordan @enGuifre – La capital de Bèlgica va esdevenir un caos ahir després dels atemptats a l’aeroport de Brussel·les, Zaventem, i al metro de la ciutat. Transports aturats, vols cancel·lats, xarxa de mòbil saturada i cossos de seguretat i d’emergències per tot arreu van ocasionar maldecaps a molts ciutadans, entre ells catalans, que en alguns casos van afirmar que estaven “penjats”. 

Redacció
Redacció 23/03/2016

La utilitat de la Delegació del Govern a Brussel·les i del representant permanent

No obstant, durant tot el dia d’ahir i també avui la Delegació del Govern a Brussel·les i el representant permanent de la Generalitat a la UE, Amadeu Altafaj, s’han multiplicat per oferir la màxima ajuda sobretot als ciutadans que volien tornar al Principat. Un exemple d’utilitat i eficiència en la gestió que calla la boca a molts partits i opinadors que carreguen de manera constant contra les delegacions que Catalunya està desplegant arreu del món.  

L''ambaixada' va atendre unes 130 persones

Amadeu Altafaj i la delegació van constituir un equip de gestió de crisi “des de primera hora del matí” d’ahir en coordinació amb les conselleries d’Exteriors i Territori, segons el propi Altafaj, van atendre unes 130 persones que principalment necessitaven allotjament després de veure el seu vol cancel·lat i a més van crear una base de dades amb voluntaris disposats a acollir gent bloquejada que no pogués passar la nit enlloc, cosa que al final no va fer falta.

Felicitacions de ciutadans a Twitter

L’activitat a la delegació no ha cessat avui, ja que ha contribuït a augmentar la freqüència d’autocars Eurolines Brussel·les-Barcelona i a organitzar un autocar especial en direcció a Catalunya. A banda, no ha parat d’informar sobre les novetats a l’hora de fer servir transports públics a Bèlgica i també sobre els drets dels passatgers afectats per les cancel·lacions. A més, el propi representant de la Generalitat a UE ha estat atenent totes les qüestions de catalans afectats pel caos a Brussel·les, cosa que ja ha generat felicitacions de ciutadans a Twitter. 

Relacionats