Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Generalidad de Montilla

Si a primers de la setmana passada Jordi Pujol lloava l’actitud del president de la Generalitat, José Montilla, perquè parla en català als seus fills tot i no haver nascut […]

Redacció
Redacció 17/03/2009

Si a primers de la setmana passada Jordi Pujol lloava l’actitud del president de la Generalitat, José Montilla, perquè parla en català als seus fills tot i no haver nascut a Catalunya, en arribar a divendres potser va penedir-se de les seves ‘floretes lingüístiques’ al president.

El Govern de la Generalitat va publicar divendres a La Vanguardia un anunci a plana sencera sobre el Premi Ramon Margalef d’ecologia. Tots sabem que el català no té massa presència al diari dels Godó que sembla que només pugui utilitzar la nostra llengua per dir ‘Govern’ i no ‘Gobierno’ o pels crucigrames d’en Màrius Serra, però d’aquí a que els anunciants no incloguin els textos en la llengua que els sembli més oportuna n’hi va un bon tros. Més encara si l’anunciant és la Generalitat i si els diners amb què es paga l’anunci en qüestió són de tots els catalans i ni tan sols poden posar Catalunya en català.

imatge