Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La flexibilització dels 80 km/h s’ajorna una setmana a causa de l”intens anticicló’

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que no es podrà circular a més de 80 Km/h als accessos a Barcelona el primer dia de flexibilització de la velocitat variable. Recoder ha dit que el Govern ho ha decidit després que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi alertat que el territori està patint ‘una situació anticiclònica intensa’ que en cas que s’apliqués la mesura podria perjudicar al qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana. El conseller ho ha explicat en una visita a Perafita (Osona) on ha recordat que l’informe del pla de correcció dels problemes de contaminació de l’aire ja contemplava que es pogués flexibilitzar la velocitat a la baixa en aquests casos. La situació anticiclònica intensa d’aquesta dies provoca un efecte d’inversió tèrmica a les primeres hores del matí que produeix l’acumulació de particules atmosfèriques o contaminació a les capes baixes del país. D’aquesta manera, els components contaminants no es dispersen en l’aire i queden atrapats, així, a la ciutat.

Redacció
Redacció 06/02/2011

Lluís Recoder ha explicat a l’ACN que la limitació de circular a 80 Km/h als accessos a Barcelona es mantindrà fins la setmana vinent a causa de l’anticicló que continuarà en els propers dies. Recoder ha indicat que la Generalitat ha hagut de prendre aquesta determinació perquè el Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que el territori està patint una situació ‘anticiclònica intensa’ que en cas que es flexibilitzés la velocitat a l’alça podria perjudicar la qualitat de l’aire de la zona de Barcelona.

El conseller ho ha anunciat a l’ACN durant una visita a la Fira de la Candelera de Perafita (Osona), on també ha recordat que l’informe d’anàlisi del pla de correcció dels problemes de contaminació de l’aire a la zona de Barcelona que va plantejar el Govern, ja contemplava la possibilitat que en aquesta mena de situacions el Departament pogués demanar al Servei Català de Trànsit la flexibilització de la limitació a la baixa.

‘Haurem d’ajornar la modificació fins que passi aquesta fase anticiclònica’, ha avançat el conseller a l’ACN que també ha explicat que el titular d’Interior, Felip Puig, comunicarà la notícia aquest vespre.