Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP de Girona denuncia la presència d’un grup feixista a les graderies de Montilivi

|

- Publicitat -

Segons la CUP, es tracta d”Ultras Gerona’ i tenen connexions amb el ‘Comando Gerona’. ‘Els espectadors del Girona tampoc es lliuren de veure com els integrants del grup fan la salutació feixista’, afegeixen, al mateix temps que han demanat ‘l’actuació urgent de l’Ajuntament per reconduir la situació i evitar que el grup ultra continuï mostrant aquesta actitud a les grades’.

En declaracions a l’ACN, Navarro ha explicat com fa uns mesos es va detectar la presència al gol sud de l’estadi de Montilivi un grup d’aficionats ‘que feia ostentació de banderes espanyoles’ i que proferien ‘càntics racistes, xenòfobs i homòfobs’. ‘És un grup reduït, però que existeix, i pensem que en un camp de futbol no és la millor manera per aconseguir un clima de diàleg i entesa’, ha afegit.

Publicitat

Navarro ha denunciat que efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal han impedit que els membres de la CUP acabessin de repartir els fulletons on s’informava als socis i afeccionats de la presència d’aquest grup. Navarro ha lamentat que, tot i trobar-se en la via pública, s’hagi ‘vulnerat’ la llibertat d’expressió. Malgrat això, ha celebrat que els aficionats els hagin donat suport. ‘S’han acostat a nosaltres i han qüestionat l’actuació de la policia’, ha afegit.

Finalment, els membres de la CUP han optat per marxar perquè ‘sinó no sabem què hagués pogut passar’. En alguns moments, hi ha hagut algunes empentes, tot i que no s’han registrat incidents importants. Des de la CUP, segons ha dit, es va denunciar la presència d’aquest grup a l’estadi, però la resposta de la directiva va ser ‘entre diplomàtica i negativa, van dir que no ens recolzarien i que era una percepció nostra’. Davant de la queixa presentada per la CUP, la resposta de la directiva del Girona F.C pretenia equiparar la simbologia catalana amb la del grup ultra. ‘Respectem el Girona F.C. i el seu equip, però no compartim aquesta posició’, ha finalitzat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut