Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La CUP de Girona denuncia la presència d’un grup feixista a les graderies de Montilivi

La CUP de Girona ha denunciat aquest dissabte al vespre a les portes de l’estadi de Montilivi, minuts abans de l’inici del partit de lliga amb l’Albacete, la presència d’un grup d’ideologia feixista a les graderies del camp. El portaveu de la formació, Jordi Navarro, ha lamentat que agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Girona els hagin impedit acabar de repartir unes octavetes en les quals denunciaven la presència del grup a l’estadi i creu que amb aquest fet ‘s’ha vulnerat la llibertat d’expressió’. El grup ultra fa ostentació de banderes espanyoles i profereix càntics racistes, xenòfobs i homòfobs. ‘És un grup reduït, però que existeix, i pensem que en un camp de futbol no és la millor manera per aconseguir un clima de diàleg i entesa’, ha comentat Navarro. La resposta de la directiva del club s’ha limitat a negar els arguments de la CUP, tot equiparant la simbologia catalana amb la del grup ultra.

Redacció
Redacció 16/02/2009

Segons la CUP, es tracta d”Ultras Gerona’ i tenen connexions amb el ‘Comando Gerona’. ‘Els espectadors del Girona tampoc es lliuren de veure com els integrants del grup fan la salutació feixista’, afegeixen, al mateix temps que han demanat ‘l’actuació urgent de l’Ajuntament per reconduir la situació i evitar que el grup ultra continuï mostrant aquesta actitud a les grades’.

En declaracions a l’ACN, Navarro ha explicat com fa uns mesos es va detectar la presència al gol sud de l’estadi de Montilivi un grup d’aficionats ‘que feia ostentació de banderes espanyoles’ i que proferien ‘càntics racistes, xenòfobs i homòfobs’. ‘És un grup reduït, però que existeix, i pensem que en un camp de futbol no és la millor manera per aconseguir un clima de diàleg i entesa’, ha afegit.

Navarro ha denunciat que efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal han impedit que els membres de la CUP acabessin de repartir els fulletons on s’informava als socis i afeccionats de la presència d’aquest grup. Navarro ha lamentat que, tot i trobar-se en la via pública, s’hagi ‘vulnerat’ la llibertat d’expressió. Malgrat això, ha celebrat que els aficionats els hagin donat suport. ‘S’han acostat a nosaltres i han qüestionat l’actuació de la policia’, ha afegit.

Finalment, els membres de la CUP han optat per marxar perquè ‘sinó no sabem què hagués pogut passar’. En alguns moments, hi ha hagut algunes empentes, tot i que no s’han registrat incidents importants. Des de la CUP, segons ha dit, es va denunciar la presència d’aquest grup a l’estadi, però la resposta de la directiva va ser ‘entre diplomàtica i negativa, van dir que no ens recolzarien i que era una percepció nostra’. Davant de la queixa presentada per la CUP, la resposta de la directiva del Girona F.C pretenia equiparar la simbologia catalana amb la del grup ultra. ‘Respectem el Girona F.C. i el seu equip, però no compartim aquesta posició’, ha finalitzat.