Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Criden a manifestar-se amb la policia espanyola usant versicles de la Bíblia i crits espartans

Redacció| “Todo lugar que pisare la planta de vuestro pie será vuestro; desde el desierto hasta el Líbano, desde el río Eufrates hasta el mar occidental será vuestro territorio”. Amb aquest versicle (Deuteronomi 11:24) de la Bíblia animen simpatitzants de JUSAPOL (agrupació de Policies Nacionals i Guàrdies Civils) a assistir a una manifestació a Barcelona el proper 20 de gener per -suposadament- reivindicar l'equiparació salarial amb la resta de cossos de seguretat de l'Estat espanyol. Una oportunitat que alguns usuaris han aprofitat per carregar contra els Mossos d'Esquadra i fer gala de la seva hispanitat contra el procés independentista via xarxes socials. 

Redacció
Redacció 16/01/2018
En el cartell de convocatòria creat per un simpatitzant de JUSAPOL hi apareix també un altre versicle (Zacarías 10:5) de la Bíblia -“Y serán como valientes que en la batalla huellan al enemigo en el lodo de las calles; y pelearán, porque Jehová estará con ellos”- del qual canvia la part final:  “porque Jehová estará con ellos” passa a convertir-se en “porque la razón está con ellos”. 

La versió de la Bíblia que utilitza per citar ambdós versicles és la 'Reina-Valera 1960', una revisió d'aquell any (tot i que hi ha de posteriors) d'una de les primeres traduccions de la Bíblia a l'espanyol i que usen -per exemple-  L'Església Adventista del Setè Dia (creuen en una imminent segona arribada de Jesucrist) o els Gedeons Internacionals (una organització cristiana d'homes de negocis dedicada a la distribució de còpies de la Bíblia a 200 països del món). 

A banda del llenguatge, el cartell també incorpora altres referències bèl·liques com el famós crit dels guerrers espartans (“Ahú-ahú-ahú”) i la imatge d'un soldat sobre el fons de la Sagrada Família. Tot per promocionar una manifestació disfressada de reivindicació pels drets laborals.  
 

D'altra banda, des de la mateixa JUSAPOL, conviden -per exemple- el compte de Twitter de Tabarnia a assistir a la concentració i reben el suport de 'Ciudadanos' i la caverna mediàtica de l'unionisme. Vegis els següents tuits.