Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

La coordinadora Gai-Lesbiana demana el vot contra el PP

El secretari general de la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, Antonio Guirado, ha fet una crida a la comunitat homosexual i al conjunt de la ciutadania perquè rebutjin “els principis caducs i discriminatoris” del PP a través de les urnes. Aquesta és la primera reacció de la comunitat gai a les afirmacions d’Alberto Fernández Díaz, candidat popular a l’alcaldia de Barcelona, que deia que una parella homosexual no era equiparable a una heterosexual i, per tant, no podia ser considerada com una “família”.

Redacció 21/05/2007

Guirado ha emplaçat aquells “que vulguin viure en una societat justa, lliure i democràtica” i que defensin els valors del “respecte, el progrès social i la igualtat” a votar “aquells partits que els promoguin, i no aquells que els ataquin”, referint-se als populars.

Segons Guirado les propostes de l’alcaldable del PP són “anticonstitucionals, il·legals i antidemocràtiques” perquè insisteixen en la discriminació dels gais i les lesbianes. “Una societat com la nostra ha de defensar totes les famílies, sense exclusions”, ha reblat.

Retirar els textos homòfobs

Aprofitant l’ocasió, el secretari general de la Coordinadora Gai-Lesbiana ha reclamat al Ministeri d’Educació i Ciencia espanyol i a la Conselleria d’Educació la retirada dels “textos homòfobs i discriminatoris” que contenen els nous llibres de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania.

Segons Guirado, l’assignatura hauria d’estar inspirada “en la difusió dels millors principis ètics de respecte, justícia social i valors democràtics” per afavorir una “educació sana i integradora”.