Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

La comissió de seguiment i garanties considera que és ‘inacceptable’ qüestionar la ‘fiabilitat’ de la consulta de la Diagonal

La Comissió de Seguiment i Garanties afirma que no hi ha ‘cap dubte’ que el procés de votació de la consulta de la Diagonal és ‘segur’ i ‘fiable’. En una declaració emesa aquest dijous, la Comissió lamenta els comentaris ‘infundats’ que qüestionen un procés que ‘s’ha desenvolupat amb estricta subjecció a la norma de referència’. La Comissió qualifica d”inacceptable’ qüestionar la ‘correcta actuació’ de la Mesa de Seguiment i Garanties i la ‘confiança pública’ en el funcionament de les institucions i processos democràtics. CiU ha posat en dubte el sistema de votació electrònica que es farà servir en la consulta per la reforma de la Diagonal i la seva seguretat alertant de les altes possibilitats de frau al vot durant els dies de la consulta.

Redacció
Redacció 07/05/2010

La declaració emesa aquest dijous posa de manifest que la Mesa de Seguiment i Garanties és un òrgan independent ‘que actua en règim d’autonomia i sota la seva estricta responsabilitat’. Aquesta Mesa té per objectiu oferir a la ciutadania la garantia institucional que el procés de consulta ciutadana compleix el document de bases aprovat pel Plenari del Consell Municipal i amb respecte als principis de ‘fiabilitat, transparència i objectivitat’.

La mesa està integrada pels membres següents:

President: El vicepresident del Consell de Ciutat.
Vocals: El degà president del Col·legi de Notaris de Catalunya, la degana de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (UPC), el secretari general de l’Ajuntament, el president de la Fundació Barcelona Digital, el director de la Fundació Jaume Bofill, el representant de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, el director general de l’Agència Catalana de Certificació, CATCert, el representant de la Síndica de Greuges de Barcelona, el representant del Parlament de Catalunya i personalitats destacades del món acadèmic, econòmic i social, com ara el Sr. Josep Maria Reniu Vilamala (Observatori Vot Electrònic), el Sr. Joan Majó i Cruzate, el Sr. Alfons Cornella Solans o el Sr. Salvador Alsius Claver.
Secretari: El lletrat de la Secretaria General de l’Ajuntament

Relacionats