Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

La Casa Gran vol agrupar 1.000 ‘nous catalans joves’ abans de la primavera

El grup de joves de la sectorial d’Immigració de CDC s’ha constituït aquest dissabte a la tarda com a moviment integrador de les diferents cultures que conviuen a Catalunya i que tenen, totes elles, la cultura i la llengua catalana com a comú denominador. Així ho ha expressat el responsable d’aquest grup i col·laborador de l’indirecte!cat, Èric Bertran, que sota el nom de Nous Catalans Joves pretén agrupar un miler de persones amb vista a la primavera en el marc de la Casa Gran del Catalanisme. A l’acte de també hi ha assistit el president de la sectorial d’Immigració de CDC, Àngel Colom, qui ha instat el grup a convertir-se en un ‘moviment massiu’ que reculli la voluntat dels joves d’esdevenir ciutadans de ‘ple dret’.

Redacció
Redacció 15/12/2008

Segons paraules de Bertran, el col·lectiu Nous Catalans Joves pretén ser un punt de trobada entre les 300 cultures que actualment conviuen a Catalunya mitjançant reunions i activitats per tal que aquests ‘nous catalans’ estiguin en contacte entre ells i alhora amb els catalans ‘autòctons’, formant així un moviment suficientment fort per crear una societat ‘on el català sigui el pont de la cohesió entre les persones’, segons ha explicat.

El col·lectiu, que compta amb el suport inicial d’una vintena de persones, ha agrupat aquest dissabte al vespre prop d’un centenar de joves segons l’organització, i aspira a sumar-ne un miler la primavera vinent, objectiu que es visualitzarà a través d’una ‘gran festa’ que Nous Catalans Joves té previst organitzar.

Nous Catalans Joves es dóna a conèixer després de la presentació de la sectorial d’Immigració el passat 3 de desembre a càrrec d’Artur Mas i d’Àngel Colom, dins el marc de la Casa Gran del Catalanisme. A l’acte hi han intervingut, a més de Colom i Bertran, el president de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Gerard Figueras, i diversos representants dels Nous Catalans provinents de la Xina, Paquistan, Senegal i Brasil, entre d’altres.

Relacionats