Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

La Capital de la Cultura Catalana busca els deu tresors del patrimoni immarterial de Catalunya i Andorra

La sardana s’ha convertit aquest dissabte en la cinquena candidata a ser un dels deu tresors del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorrra, una iniciativa que impulsa per l’organització Capital de la Cultura Catalana (CCC). L’entitat porta a terme la campanya d’elecció d’aquests tresors amb la voluntat de divulgar, sensibilitzar i salvaguardar el patrimoni cultural immaterial català i andorrà. A més de la sardana, opten a esdevenir patrimoni cultural immaterial català la Passió de Sant Fruitós, la Catalunya Exterior, la dansa de la mort de Verges i el patrimoni literari català. A la web de l’organització hi ha tota la informació per fer propostes de candidatura, que es poden presentar fins el 15 d’abril.

Redacció
Redacció 16/03/2009

El patrimoni immaterial es defineix, segons la convenció per a la protecció del patrimoni immaterial de la Unesco, com els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques que les comunitats, els grups i, en alguns casos, els individus reconeixen com a part integrant del seu patrimoni cultural.

CCC s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a CCC, tant a l’interior com a l’exterior. Enguany aquesta responsabilitat recau en Figueres.