Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La Caixa presenta ‘Self Bank’, la seva aposta de banc per Internet

La Caixa ha presentat aquest dimarts a Madrid el banc per Internet Self Bank, participat per l’entitat d’estalvi catalana en un 49% i per Société Générale a través del Grup Boursorama en un 51%. Self Bank, que està operatiu des del 5 de febrer, aposta, segons la Caixa, per un model diferent de banc ‘on-line’, ja que tindrà presència física a través de 8.100 punts de servei i oferirà productes i serveis en línia. La nova entitat neix sobre la base dels 24.000 comptes actuals de Self Trade Bank, tindrà la seva seu a Madrid i malgrat la participació de l’entitat catalana, avui per avui presenta un lloc web només consultable en castellà.

Redacció
Redacció 12/02/2009

L’acord ha estat presentat pel director general de ‘la Caixa’, Joan Maria Nin, i pel director d’Estratègia de Société Générale, Jacques Ripoll. El nou banc per Internet, que estarà dirigit per Andrea Gardella, neix sobre la base dels 24.000 comptes actuals de Self Trade Bank, la sucursal espanyola del Grup Boursorama, i tindrà la seva seu a Madrid.

Boursorama és actualment el portal financer número 1 a França i Alemanya, i és també present a Gran Bretanya i a Espanya, i està participada per ‘la Caixa’ en un 20,9%, a través de Criteria CaixaCorp. Pel grup francès, la posada en marxa de Self Bank ‘confirma l’estratègia de l’entitat a Espanya de virar de ‘broker’ ‘on-line’ a banc ‘on-line”.

‘La Caixa’, que actualment té una quota del 29% a Espanya en banca en línia per nombre d’usuaris, preveu ‘incrementar el seu pes en aquest segment i, alhora, generar sinergies amb un soci com el Grup Boursorama’.