Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

L’Aeroport Lleida-Alguaire prova satisfactòriament les noves instal·lacions que han de permetre l’arribada d’esquiadors

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha provat avui el funcionament de les noves instal·lacions que han de permetre l’arribada de vols xàrters amb esquiadors britànics aquesta temporada d’hivern. Des de la direcció de l’aeroport han valorat positivament la prova que s’ha fet, que ha consistit en simular l’arribada simultània de tres vols, amb uns 120 passatgers, tot i que s’ha vist que caldrà millorar algun detall com ara la senyalització. La temporada d’hivern s’iniciarà el 19 de desembre amb la presència del touroperador britànic Neilson-Thomas Cook, que es preveu que porti a Alguaire uns 16.000 esquiadors, tot i que fins al moment l’aeroport encara no ha rebut l’autorització ministerial per la duana.

Redacció
Redacció 24/11/2011
El director de l’Aeroport de Lleida-Alguaire, Alberto López, s’ha mostrat ‘satisfet i tranquil’ per les proves dutes a terme aquest dijous i ha assegurat que amb l’ampliació que s’hi ha fet ‘l’aeroport ja està a punt per l’arribada dels esquiadors’. Pel director, l’espai de les noves instal·lacions ‘està ben dimensionat’ tot i que ha reconegut que s’haurà de millorar algun detall com ara les senyalitzacions per facilitar la informació als passatgers. ‘Amb 120 persones, els temes principals han funcionat bé, el personal ha d’agafar experiència però amb el rodatge encara millorarà el funcionament’, ha assegurat. 
 
López s’ha mostrat convençut que amb la simulació d’avui amb 120 passatgers d’avui s’ha pogut veure que l’aeroport encara té capacitat fet que ha de permetre gestionar en una hora l’arribada de dos avions amb 500 passatgers. I és que està prevista l’arribada de sis vols a la setmana, amb capacitat per a 250 passatgers cadascun, dos a la matinada, dos al migdia i dos més a la tarda de diumenge, tots ells amb anada i tornada.  
 
La prova d’aquest dijous ha consistit en la simulació de la sortida de tres vols de forma simultània, dos amb destí fora de l’espai Schengen -a Londres i Birmingham- i un altre a Palma de Mallorca, i, posteriorment l’arribada dels mateixos passatgers a l’aeroport. Els 120 figurants que han actuat com a passatgers així com el personal de l’aeroport que, a partir del desembre, s’encarregarà de gestionar els vols han dut a terme la facturació i la gestió de l’equipatge, el control dels passatgers i la impressió i l’entrega dels tiquets d’embarcament als mateixos. Entre les persones que han participat en la prova, hi havien alumnes de l’IES Torrevicens de Lleida, jubilats de les residències de Balàfia i Pardinyes o membres del voluntariat sènior de Lleida, entre altres.
 
Per part de cossos de seguretat i personal, han participat en la simulació sis guàrdies civils, dos polies nacionals i quatre mossos d’esquadra, a banda de vuit treballadors d’Aeroports de Catalunya  i tres persones més de suport, personal que es preveu que sigui l’habitual que es necessiti per poder gestionar l’arribada dels xàrters amb esquiadors.
 
Per poder rebre l’arribada de vols xàrters, Aeroports de Catalunya ha hagut d’ampliar la terminal, en concret les zones d’arribada i sortida, la de facturació i també s’ha hagut d’habilitar una duana per poder rebre el passatge provinent de fora de l’espai Schengen, actuacions exigides Neilson-Thomas Cook per operar a Lleida-Alguaire. Les obres d’ampliació de la terminal han suposat una inversió pròxima a 1,5 milions d’euros més IVA, uns 250.000 menys de la previsió inicial, ha explicat López. 

Relacionats