Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

JxCat celebra la derrota del 155 a les urnes: “Puigdemont 34, Rajoy 4”

M.B| Sensacions absolutes de victòria a la seu electoral de la candidatura de 'Junts per Catalunya'. Entre aplaudiments, somriures, abraçades i mans enlaire han sortit a fer les declaracions posteriors a conèixer el resultat final dels comicis del 21-D. “Avui, el 155 ha perdut. Puigdemont 34, Rajoy 4; Independència 70, 155 57”, ha sentenciat la directora de campanya, Elsa Artadi, que ha cridat els candidats a l'escenari. També hi ha pujat la dona de Jordi Sànchez, Susanna Barreda.
 

Redacció
Redacció 22/12/2017
La victòria de l'independentisme, la victòria de tots
 
Artadi ha volgut felicitar també Esquerra Republicana i la CUP perquè -ha dit- “la victòria de l'independentisme és la victòria de tots”. També ha dedicat “especialment” la victòria als presos polítics que encara continuen a presó i als membres del Govern exiliats a Brussel·les. En aquest moment, la sala ha esclatat en crits de “llibertat”, que han anat seguits -al llarg dels parlaments- de consignes en favor del president Puigdemont, els consellers Jordi Turull i Josep Rull i per la independència de Catalunya.
 
“El 155 ha quedat mort i enterrat per les urnes”
 
El portaveu de la candidatura, Eduard Pujol, ha insistit en que “el 155 ha quedat mort i enterrat per les urnes” i ha arrencat els crits dels assistents a la seu electoral en sentenciar que “Rajoy ha perdut”. “És hora que en prenguin nota, de la rectificació, la reparació i la restitució del Govern legítim”, ha afegit, i ha afirmat que els resultats aconseguits per la llista del president són una “heroïcitat” tenint en compte com han hagut de dur a terme la campanya. També ha volgut destacar que “al darrere del resultat que avala la figura institucional del president, hi ha el concepte que som un sol poble”.
 
D'altra banda, ha volgut recordar l'1 d'octubre afirmant que tot i que “no el pairem mai”, no existeix una “actitud de rencor, sinó d'esperança”. Segons Pujol, “el resultat d'avui també és la derrota del 'a por ellos'”.
 
“Soraya, les urnes han escapçat al PP”
 
El conseller Jordi Turull ha començat la seva intervenció amb un “Hola Soraya. El Gobierno Puigdemont ha ganado i las urnas han descabezado al PP”, cosa que ha despertat les rialles dels que l'escoltaven.
 
Al seu torn, el conseller Josep Rull ha sentenciat que “construirem una República on sigui impossible empresonar algú per defensar pacíficament i democràticament les seves idees”.