Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Junts pel Sí i la CUP comencen a escenificar entesa

La conferència de la CUP ha dibuixat un escenari d’optimisme dins l’independentisme i aquest matí ja s’ha vist un inici d’entesa entre els anticapitalistes i Junts pel Sí. Antonio Baños i Marta Rovira han protagonitzat bona sintonia en una entrevista conjunta a El Matí de Catalunya Ràdio. Tots dos han mostrat voluntat per arribar a un acord i han coincidit a l’hora de no posar una data límit a la negociació perquè “el que estem fent és prou gros, estem fundant una República”, segons han dit els dos. 

Redacció
Redacció 09/10/2015

La CUP encara diu No a Mas perquè no han començat les negociacions

Tant Rovira com Baños han coincidit en la prioritat d’actuar en l’àmbit de l’emergència social: “Tenim problemes greus d’emergència social en què ja treballem fa temps, la CUP ens ajudarà a implementar-los millor”, ha afirmat la secretària general d’ERC. Els dos han aparcat el debat sobre qui ha d’ocupar la presidència de la Generalitat i, tot i que el cap de cartell cupaire ha dit que no s’han mogut “ni una coma” del seu discurs, ha afirmat que això és perquè encara no han començat les negociacions.

Plena coincidència en la ruptura

Una de les condicions de la formació antisistema és la ruptura democràtica, com va deixar clar ahir, i la dirigent d’Esquerra ha mostrat plena coincidència: “Farem actes de sobirania, que en diem nosaltres, al final el nom no fa la cosa, tothom n’utilitza de diferents, però ens referim al mateix”. Rovira ha afirmat que la primera ruptura ja es va fer el 27 de setembre amb els gairebé 2 milions de paperetes independentistes a les urnes.  

Relacionats