Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Junts pel ‘No’ prepara la seva presentació en un dinar

Sempre s’ha dit que els dos grans partits de l’establishment espanyol, PP i PSOE, s’han posat d’acord per retallar els drets de Catalunya i anar-hi en contra. Ho han demostrat des del minut u de la transició borbònica, malgrat la confiança que els va fer el poble de Catalunya votant la Constitució de 1978.

Redacció
Redacció 28/10/2015

Rajoy i Sánchez, units contra Catalunya

Un dinar més públic que discret per mostrar la plena sintonia a l’hora d’anar novament contra Catalunya. Els líders del Partido Popular i el Partido Socialista Obrero Español, Rajoy i Sánchez, han dinat junts aquest migdia i han sincronitzat programes a l’hora d’afrontar la declaració que impulsarà el Parlament de Catalunya a instància de Junts pel Sí i la CUP, encara que el PP català, que encara no ha constituït grup parlamentari, hi posi traves i alenteixi terminis.

En el dinar entre els dos líders, que teòricament s’enfronten cara a cara en unes eleccions que seran a quatre bandes el 20 de desembre, han conclòs “treballar coordinadament en defensa de la Constitució, la unitat nacional, la sobirania nacional i la igualtat entre espanyols”. L’ideologia base de defensar el marc legal espanyol és compartit tant per PP com per PSOE, malgrat que els segons proposen reconèixer alguna singularitat.

Singularitats fictícies

Aquest reconeixement d’alguna singularitat és el que aquí els socialistes venen com una “reforma federal” en tota regla, malgrat que aquesta qüestió no s’ha plantejat mai seriosament en cap de les seus socialistes ni a Catalunya ni menys a Madrid. El líder socialista, a més, s’hauria compromès a donar suport a les mesures legals que està impulsant el PP per frenar les aspiracions del poble de Catalunya democràticament expressades el passat 27 de setembre. Fa tot just un mes, Sánchez escopia sobre la reforma del TC de Rajoy, però l’interès electoral i la necessitat de reforçar el bipartidisme front les amenaces de Ciudadanos i Podemos han endurit el discurs de Sánchez.

Rivera es cola i comença a treballar amb paciència el Cop de Teatre a Espanya

L’Ibex-35 està revolucionat. Algunes empreses es queixen que d’altres han obert la pista d’aterratge a l’avió taronja de Ciudadanos. Albert Rivera, amb un discurs ambigu però contundent ja forma part dels cercles d’influència del poder estatal. Fins i tot Rajoy i Sánchez l’han convidat a les converses en defensa de la unitat d’Espanya que properament mantindran. Malgrat que els tres partits no aniran junts a les eleccions, l’acord tàcit contra Catalunya serà l’espècie de ‘Junts pel No’ amb el que volen ‘reconquerir’ Catalunya. Tot això va en detriment de Pablo Iglesias, exclòs d’aquesta cimera i superat recentment a les enquestes pel partit de Rivera.

Relacionats