Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Joves independentistes es manifesten contra la presència dels prínceps d’Espanya a Manresa

Més de mig centenar de joves han respost a la crida d’organitzacions independentistes de Manresa i han assistit a la concentració convocada per aquest dimecres per protestar per la presència dels Prínceps d’Astúries a la commemoració del trentè aniversari de la Unió de Botiguers i Comerciants. Sota una pluja persistent, els manifestants han cridat lemes com ‘Unió de Botiguers, botiflers’, ‘Els catalans no tenim rei’ i ‘Fora les forces d’ocupació’.

El cordó policial dels Mossos d’Esquadra ha aturat els manifestants a la Bonavista i els ha impedit acostar-se al Museu de la Tècnica, on es duia a terme la celebració. La protesta s’ha dut a terme sense incidents ni enfrontaments, en una jornada on ha coincidit la visita dels prínceps espanyols amb el judici a l’Audiència Nacional de Madrid per la crema de retrats del rei.

Redacció
Redacció 30/10/2008

Els manifestants s’han aplegat a l’entorn de dues pancartes. La que encapçalava la concentració duia com a lema ‘Torna la pesta borbònica. A Manresa també cremem la bandera espanyola’ i anava signada pels col·lectius convocants de la protesta, la Candidatura d’Unitat Popular, l’Assemblea de Joves de Manresa, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Maulets i el casal popular La Fadulla. Darrera d’aquesta, una altra pancarta lluïa la paraula ‘Independència’.

A causa de la pluja, només una cinquantena de persones han respost a la crida dels col·lectius i entitats convocants. No obstant això, des de prop d’un quart de dues de la tarda fins a quarts de tres, han mantingut la protesta davant del cordó policial que els aturava el pas a l’inici de la carretera de Santpedor.

Els manifestants han fet un intent d’acostar-se al Museu de la Tècnica per un altre carrer, el de la Sèquia, però una dotació dels Mossos d’Esquadra els ha barrat el pas. Seguidament han decidit tornar a la Bonavista, on una estona després han donat per dissolta la manifestació.

La protesta d’aquest dimecres ha estat molt menys nombrosa que la que es va fer en una altra visita dels Prínceps d’Astúries, en aquell cas per presidir una commemoració de la Cambra de Comerç de Manresa. En aquella ocasió, els manifestants van llençar ous cap als agents dels Mossos d’Esquadra que formaven el cordó policial i hi va haver petits enfrontaments.