Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Joves independentistes es manifesten contra la presència dels prínceps d’Espanya a Manresa

|

- Publicitat -

Els manifestants s’han aplegat a l’entorn de dues pancartes. La que encapçalava la concentració duia com a lema ‘Torna la pesta borbònica. A Manresa també cremem la bandera espanyola’ i anava signada pels col·lectius convocants de la protesta, la Candidatura d’Unitat Popular, l’Assemblea de Joves de Manresa, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Maulets i el casal popular La Fadulla. Darrera d’aquesta, una altra pancarta lluïa la paraula ‘Independència’.

A causa de la pluja, només una cinquantena de persones han respost a la crida dels col·lectius i entitats convocants. No obstant això, des de prop d’un quart de dues de la tarda fins a quarts de tres, han mantingut la protesta davant del cordó policial que els aturava el pas a l’inici de la carretera de Santpedor.

Publicitat

Els manifestants han fet un intent d’acostar-se al Museu de la Tècnica per un altre carrer, el de la Sèquia, però una dotació dels Mossos d’Esquadra els ha barrat el pas. Seguidament han decidit tornar a la Bonavista, on una estona després han donat per dissolta la manifestació.

La protesta d’aquest dimecres ha estat molt menys nombrosa que la que es va fer en una altra visita dels Prínceps d’Astúries, en aquell cas per presidir una commemoració de la Cambra de Comerç de Manresa. En aquella ocasió, els manifestants van llençar ous cap als agents dels Mossos d’Esquadra que formaven el cordó policial i hi va haver petits enfrontaments.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut