Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Joan Puigcercós serà el president i Joan Ridao el secretari general d’ERC, segons els nostres lectors

Els lectors del directe!cat creuen que els propers líders d’Esquerra Republicana seran Joan Puigcercós i Joan Ridao, com a president i secretari general, respectivament, segons la porra d’aquestes darreres setmanes. Un 57% els nostres lectors creuen que Joan Puigcercós serà el futur president dels republicans i un 41% que Joan Ridao en serà el secretari general. La candidatura de Reagrupament obté les segones millors puntuacions, seguides d’Esquerra Independentista i ERC Futur. Més de 400 lectors han participat a les votacions, superant llargament les expectatives previstes i donant, per tant, molta més rellevància als resultats d’aquestes votacions.

Redacció
Redacció 05/06/2008

D’un total de més de quatre-centes votacions, segons els lectors del directe!cat, Joan Puigcercós amb un 57% i Joan Ridao amb un 41% dels vots, seran els dos candidats que es perfilen com a President i Secretari General d’Esquerra Republicana, en les votacions dels seus militants del proper dissabte. Dels resultats que mostren el què creuen que passarà en les properes “primàries” i no la intenció de vot, se’n desprèn que la candidatura conjunta de Puigcercós i Ridao serà la que encapçalarà el lideratge del partit independentista desbancant la resta de candidats.

Els resultats sobre la presidència d’Esquerra, un 57% dels lectors creuen que s’endurà el càrrec el candidat Joan Puigcercós, un 29% pensa que serà Carretero i un 11% Ernest Benach. Molt per sota queda el candidat Jaume Renyer, que tant sols un 3% creu que en pot ser el president. Sobre qui serà el nou Secretari General, el 41% creuen que guanyarà Joan Ridao, tot i que les xifres estan més repartides entre els diferents líders polítics; un 28% pronostiquen que serà Uriel Bertran, seguits de ben aprop per Rut Carandell amb un 19% i Rafel Niubò amb un 10%. 

Si analitzem la suma dels percentatges de les candidatures conjuntes, els nostres lectors creuen que la que rebrà més  suport per part dels militants d’Esquerra serà la formada per Joan Puigcercós i Joan Ridao (amb un 57% i 41% respectivament), seguida de la de Joan Carretero i Rut Carandell (29% i 19%), quedant per davant de Jaume Renyer i Uriel Bertran (3% i 28%) i, en últim lloc, per la d’Ernest Benach (11%) i Rafel Niubò (10%). 

Curiosament, els lectors han opinat que el segon possible candidat a ser el guanyador de la Secretaria General és el de la candidatura d’Esquerra independentista, Uriel Bertran, però, en canvi, creuen que el que té menys possibilitats de ser-ne el president és el d’aquest mateix grup, Jaume Reyner.

Des del nostre diari hem volgut fer partíceps els lectors perquè ens aportin la seva aposta personal sobre qui creuen que seran els nous President i Secretari General d’Esquerra Republicana.  Entre tots els encertants se sortejarà un cap de setmana per a dues persones al balneari Termes Orion de Santa Coloma de Farners, i un sopar per a dues persones al Restaurant Les Magnòlies d’Arbúcies.