Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Imma Mayol diu que no votarà el 10-A perquè veu la consulta ‘artificial’

A mesura que s’acosta el 10 d’abril s’intensifica el degoteig de personalitats polítiques i personatges públics que avancen si participaran o no a la consulta sobre la independència de Catalunya organitzada per Barcelona Decideix. Després dels dubtes expressats per Artur Mas i Jordi Pujol i els ‘sí’ rotunds d’Oriol Pujol i Xavier Trias entre les files convergents, aquest divendres qui ha desvelat què farà el 10-A és l’ecosocialista Imma Mayol. Per bé que ICV i Mayol han defensat aferrissadament la participació ciutadana, la formació ha tingut un posicionament ambigu i en moltes ocasions contradictori respecte les consultes. Ara Mayol afirma que no participarà a la consulta del 10-A perquè creu que ‘té un punt artificial’ que fa que no s’hi senti ‘cridada’.

Redacció
Redacció 04/02/2011

Tot i admetre les dificultats del projecte federal, la regidora d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona segueix creient en ‘un estat federal de veritat’. I comparteix amb Jordi Pujol la crítica a la data escollida per a la consulta ja que ‘anar a votar un mes abans de les municipals és massa fàcil d’instrumentalitzar’.

Mayol fa aquestes declaracions en una entrevista publicada al diari Ara en què també afirma que se sent ‘víctima’ d’un ‘linxament orquestrat’ per ensorrar-la en un moment en què estava ‘ben situada i ben valorada’ a la política catalana. Com a artífexs d’aquest complot assenyala ‘mitjans de comunicació influents, altres formacions polítiques i gent que no tenia ganes’ que ella seguís progressant en política.