Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

ICV assegura que la seva presència al Govern ha impedit que es fessin transvasaments

No han passat ni sis mesos de les alertes de sequera i el culebrot de la ‘captació temporal d’aigua’ i a Iniciativa vol oblidar aquella tempesta política. Els ecosocialistes asseguren que la Generalitat ‘hagués optat pels transvasaments d’aigua’ si no fos per la seva presència a l’executiu.

Aquestes són les conclusions de l’informe de gestió aprovat i presentat aquest dimarts pel president del partit, Joan Saura, un informe en el qual també es fa autocrítica i s’admeten alguns errors de comunicació en la gestió de la crisi de la sequera per part del departament de Medi Ambient i Habitatge, que depèn d’ICV i dirigeix Francesc Baltasar.

Cal recordar que va ser precisament Francesc Baltasar qui va idear la captació/transvasament d’aigua del Segre i, més tard la canonada per interconnectar conques hidrogràfiques. L’informe de Saura tampoc recull que, mentre va durar la determinació de Baltasar per transvassar, diversos dirigents d’ICV a les Terres de l’Ebre van amenaçar de trencar els carnets de militants, i Baltasar els va ‘convidar’ a marxar del partit.

Redacció
Redacció 29/10/2008

En la presentació de l’informe, Joan Saura, president d’ICV, ha dit que Catalunya és el país amb una política d’aigua més avançada d’Europa, però ha admès que hi ha hagut errors de comunicació que han pogut enterbolir aquestes polítiques hídriques. L’informe de gestió ressalta que, de fet, cal admetre ‘errors i insuficiències en la gestió de la crisi per part del departament de Medi Ambient i Habitatge’, dirigida per Francesc Baltasar, ‘especialment pel que fa a la comunicació’.

També destaca que ‘la crisi de la sequera va aconseguir enfortir i estendre les posicions a favor d’una gestió sostenible de l’aigua i fins i tot en un moment de forta tensió com aquell van fer-se evidents les diferències entre els plantejaments d’ICV a favor d’una nova cultura de l’aigua i els de CiU i PP a favor de grans transvasaments’. No obstant això, s’insisteix que de cara el futur cal ‘extreure lliçons i prestar especial atenció a la mediació i el diàleg davant qualsevol tipus de conflicte territorial, i a millorar la comunicació de les posicions’ del partit.