Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iceta retreu a CiU no haver aconseguit un ‘rendiment’ en la negociació dels pressupostos com el PNB i BNG

|

- Publicitat -

En el seu bloc, Iceta reitera les paraules d’aquest cap de setmana de Montilla, en què deixava clara la intenció del PSC de votar en contra de les esmenes a la totalitat dels pressupostos, ‘per convenciment i per responsabilitat’, assegura Iceta. ‘Per convenciment que aquest govern i aquests pressupostos són els que millor serveixen l’interès de Catalunya i Espanya, els que millor ens preparen per afrontar la crisi econòmica, i els que millor garanteixen la continuïtat de les polítiques socials’, afegeix.

I per responsabilitat, la mateixa segons Iceta amb la que ‘els socialistes’ actuaran ‘en totes les institucions en les que estem presents, tal com ahir va anunciar Zapatero després de la reunió del Consell Territorial del PSOE i com els socialistes catalans acordarem demà amb tota probabilitat en la reunió de la Comissió Executiva del PSC’.

Publicitat

Un altre motiu per a votar a favor dels pressupostos, segons el viceprimer secretari del PSC, és que aquests ‘contemplen ja l’aplicació per a l’any 2009 del compromís d’inversió de l’Estat a Catalunya en aplicació de la Disposició addicional tercera de l’Estatut, que suposa per a l’any que ve 4.626 milions d’euros’, assegura.

Lligat amb els pressupostos, Iceta es refereix també al procés de negociació del finançament català, i considera que ‘afavorir la derrota del Govern Zapatero davant del PP no serveix l’interès dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya’, i en aquesta línia, es pregunta, ‘quin sentit tindria fer caure el govern amb el que tenim el mandat estatutari i parlamentari de negociar?’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut