Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Iceta admet que el tripartit va tenir dificultats per pagar les nòmines als funcionaris

Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC, ha admès aquest dimecres que el Govern tripartit va haver de buscar ‘solucions’ per pagar les nòmines als funcionaris en algun moment. N’ha dit ‘l’art de governar’, i n’ha destacat l’emissió de bons de la Generalitat. En declaracions a TV3 Iceta s’ha mostrat molt crític amb l’actitud de CiU pel que fa a la situació financera de la Generalitat, i li ha recordat que li caldran suports externs per aprovar els pressupostos. En aquest sentit ha dit que el PSC se sent maltractat per les declaracions de l’ara Govern quan presenta una situació ‘dramàtica’ que, al seu parer, no només perjudica els membres de l’antic equip, ‘sinó la imatge de la institució’. El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va alertar de les severes dificultats econòmiques que hauria d’afrontar el nou Govern assegurant que ‘pràcticament no es poden ni pagar les nòmines’.

Redacció
Redacció 16/02/2011

Per tot plegat Iceta ha avisat CiU que el PSC podria no donar suport als pressupostos de la Generalitat per al 2011 si no abandona l’actitud ‘dramàtica’ per les finances públiques.

Concretament ha recordat que en aquests moments el Govern d’Andorra ‘es veu obligat a convocar eleccions anticipades’ per no aprovar el pressupost. Ha afegit: ‘espero que això no passi aquí. Confio que el Govern pugui aprovar els pressupostos però haurà de buscar aliats’.

En aquest sentit ha afirmat que el PSC se sent maltractat per l’actitud de CiU a l’entorn de l’estat de les finances públiques i ha advertit que des del punt de vista del seu partit es comet un error, ja que ‘no només es perjudica l’anterior Govern si no la imatge de la institució’.