Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1960

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Ibarretxe reivindica el paper dels pobles en la construcció d’Europa perquè “la identitat no és un concepte passat”

|

- Publicitat -

Durant la inauguració de la jornada “El paper dels mitjans de comunicació en la construcció Europea”, organitzada a Bilbao per la Secretaria d’Acció Exterior de l’executiu autònom, Ibarretxe va recordar que el Tractat Constitucional Europeu va rebre el suport de “tot el poble basc”, referint-se a la comunitat autònoma basca, Navarra i Iparralde.

Publicitat

“El poble basc va votar sí, no perquè ens agradés extraordinàriament, però vam pensar que era millor dormir sota una teulada que tingués moltíssimes goteres que dormir a l’aire lliure, perquè afecten tots els rigors de la climatologia”, va indicar.

Tot i això, va agregar que el text va eliminar del seu contingut determinats conceptes com “el valor dels pobles, les nacions que no som estat”. “No ho entenc -va dir- no ho entenc, jo sóc lehendakari i el País Basc és una nació, és un poble europeu, no som un estat, no neguem el paper dels estats a Europa, però reivindiquem el paper de les nacions que no som estat per construir Europa”.

En opinió seva, “Europa fa malament oblidant-se dels pobles”, que “són la cosa més vella” però “també la cosa més moderna”. “La identitat no és un concepte del passat, és un concepte del present i del futur, perquè, sense identitat, les persones deixem de ser persones, els pobles deixen de ser pobles, i crec que els actors més vells d’Europa són, actualment, nous aliats de l’Europa del segle XXI”, va indicar.

Publicitat

Més notícies

Opinió