Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Huguet demana que per Nadal ‘cada ovella compri al seu corral’

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha demanat a les famílies que comprin productes catalans per ser ‘solidaris’ amb el comerç en aquest moment. També els ha demanat que aquest Nadal ‘cada ovella compri al seu corral’ fent referència al comerç de proximitat. Ha fet una crida al ‘consum responsable’ perquè les famílies ‘no estirin més el braç que la màniga’. Conscient que les vendes baixaran aquestes festes, ha dit que el comerç ‘està preparat per una època en què la demanda no serà la que era habitual’ tot i que ‘amb la feina feta els darrers anys’, els comerços que han fet ‘els deures’ estan preparats per assumir ‘moments no tant espectaculars’.

Redacció
Redacció 18/11/2008

Ha reconegut que ‘segurament no hi haurà l’alegria consumidora d’altres anys’, però ha augurat que si aquesta es concentra en el comerç de proximitat i amb els productes de proximitat ‘estarem contribuint’ a consumir amb qualitat i donar suport als segments de la producció que ‘puguin tenir punts una mica més baixos de demanda’ que altres temps. Ha explicat que l’augment dels aturats influirà negativament en les vendes aquestes festes, i per això ha demanat ‘als que tenen la feina assegurada’ que es comportin ‘com en anys anteriors’ com un gest ‘moralment recomanable’.

Ha dit que per afrontar la crisi no té ‘receptes noves’ per els comerços de proximitat. Ha dit que cal fomentar les línies de cooperació davant de l’individualisme i potenciar les centrals de compres, els eixos comercials i les franquícies. Per això ha anunciat que continuarà impulsant polítiques ‘com les que fem des del 2004’. Ha explicat que l’any vinent hi haurà un increment del pressupost per la banda de crèdit públic ‘ara que la banca no respon’. En aquest sentit es destinaran 10 MEUR per a crèdits comercials.

La directora general de Comerç, Gemma Puig, ha explicat que els incentius han mobilitzat el 2008 una inversió de 110 MEUR per part de les pimes comercials catalanes. Concretament, el programa d’incentius ha mobilitzat 46,6 MEUR i el programa Establiment 63,4 MEUR. En aquest sentit, ha dit que ‘cada euro públic invertit en el sector ha possibilitat que les petites i mitjanes empreses comercials n’inverteixin 11’. Puig i Huguet han comentat aquestes dades en el marc de la presentació de la campanya ‘Fes comerç, fes vida’, que costarà 150.000 euros i incideix en la funció del comerç urbà pel que fa al seu format modern i especialitzat.