Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Hereu defensa el ‘diàleg intercultural’ de Barcelona en front del ‘multiculturalisme de Londres’

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha defensat el ‘diàleg intercultural’ de Barcelona en front del ‘multiculturalisme de Londres’. Hereu ha dit que a Londres i Anglaterra hi ha un model que ha volgut fer que les comunitats establissin la seva via. ‘S’ha parlat més de multiculturalisme, que no és el nostre model, que és més diàleg intercultural en el qual hi ha una realitat cultural preexistent que té una identitat, que els que s’hi afegeixen modifiquen en part, però a la vegada es veuen empesos a integrar-se. A Barcelona hi ha més diàleg entre cultures per generar un nou projecte que ens identifica a tots, mentre que aquí hi ha més el multiculturalisme, que veig que es comença a revisar.

Redacció
Redacció 06/02/2009

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha visitat les obres de Londres 2012 el matí d’aquest dijous, després de reunir-se amb la ministra dels Jocs Olímpics, Tessa Jowell, a qui ha recomanat que vinculin aquest esdeveniment amb una ‘estratègia de ciutat’ tenint en compte ‘la preocupació per l’escenari post olímpic’. Ha comentat que aquestes dues són ‘les grans lliçons’ que Barcelona pot explicar a les altres ciutats. Hereu ha recomanat a Jowell que han de ser ‘la gran excusa’ per canviar la qualitat urbana i de vida d’una de la zona est de Londres, on tradicionalment hi ha molta immigració.

Hereu també ha dit que de la mateixa manera que a una conferència que va pronunciar darrerament va dir que ‘contra la crisi econòmica, més Barcelona’ ha dit que ‘cal més Londres que mai’, de manera que ‘la inversió públic tiri del carro’. Ha dit que ‘el mercat ja tornarà a pujar al carro’ en uns mesos o uns anys. Ha afegit que els Jocs Olímpics ‘han de ser més una oportunitat que un problema’ tot i que ha reconegut que ‘a tres anys vista la moral pot decaure una mica’, ha explicat que ‘els volem animar’ perquè a Barcelona també hi va haver problemes.