Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

‘Guerra al Estatuto catalán’

Catalunya té una tendència històrica irrefrenable a voler canviar l’Espanya i estimbar-se una vegada i una altra cada vegada que ho intenta. Ho analitzava aquest dimarts el periodista David Bassa […]

Redacció
Redacció 08/07/2010

Catalunya té una tendència històrica irrefrenable a voler canviar l’Espanya i estimbar-se una vegada i una altra cada vegada que ho intenta. Ho analitzava aquest dimarts el periodista David Bassa en la seva columna al digital comarcal AraVallès, i ho hem tornat a viure aquests darrers anys amb l’elaboració d’un nou Estatut i el posterior esmicolament perpetrat entre les Corts espanyoles i els magistrats del TC.

Tot sembla indicar que, finalment, la ciutadania catalana està decidida a capgirar aquesta tendència i treballar per alliberar-nos de l’Estat espanyol. La massiva mobilització independentista en que previsiblement es convertirà la manifestació d’aquest dissabte en serà una bona prova.

Per acabar de convèncer aquells indecisos que encara creuen que entendre’ns amb Espanya és possible, us recuperem un document històric en forma de cartell de l’any 1932, on des de Castella ja s’atiava l’odi anticatalà arran de l’Estatut de Núria. Com si fos ahir: