Edició 2158

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 22 de juny del 2024
Edició 2158

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 22 de juny del 2024

Google anuncia que la plataforma publicitària AdSense ja és operativa en català

|

- Publicitat -

El popular cercador californià Google acaba d’anunciar a través d’un breu article al seu bloc oficial que la xarxa de publicitat AdSense ja és operativa en llengua catalana. Per anunciar-ho, Google ho fa amb una pregunta: Sabeu quin idioma és parlat en algunes parts d’Espanya, França i Itàlia i és llengua oficial d’Andorra? Així, d’aquesta manera, la potent empresa americana fa saber a tothom que acaba de quedar inaugurat el servei de publicitat en línia més potent de la xarxa, i que suposa el 98% de la facturació del cercador. Google demana que les empreses interessades en aquest servei hauran de posar-se en contacte amb l’empresa a través de la seva divisió espanyola.

Publicitat

La posada en marxa d’AdSense era una de les màximes aspiracions del sector digital català, que esperava amb bastanta impaciència l’inici de la gestió publicitària en línia en català. Fins ara, tant els anunciants com els administradors de webs interessats a treballar amb AdSense en llengua catalana havien de passar a través dels serveis en espanyol, que, evidentment, no complien gens bé el servei davant la manca d’un canal lingüístic propi. Amb la posada en marxa d’aquest servei, la Internet catalana disposa d’una de les eines més potents per tal de gestionar publicitat en línia, una de les grans mancances del sector.

D’aquesta manera, Google amplia el seu ventall de serveis en la nostra llengua, que sempre ha estat considerada com una de les seves llengües de treball. Tot i així, després de la posada en marxa de Google Andorra, la gent donava per fet que la posada en marxa d’AdSense en català, Google activaria el domini Google.cat que va adquirir durant la primera fase d’activació del domini .CAT. A hores d’ara, però, la pàgina continua sense mostrar cap mena de contingut.

Precisament no fa massa dies directe!cat va entrevistar Quico Llach, un dels membres de Softcatalà i traductor autònom de Google, que es va dedicar a traduir al català gran part dels serveis que ofereix l’empresa californiana, tot i que fa escassament quatre dies Google va anunciar la fi dels serveis de tots els traductors autònoms, i traspassava aquests serveis a empreses dedicades a oferir serveis de traducció.

Google posa de manifest a través dels fets per què actualment és la marca més ben valorada del món. De moment ja s’ha guanyat els internautes catalans…

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut