Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Front comú català contra la involució autonòmica

Les paraules de José Maria Aznar a favor de recentralitzar l’Estat, que comptarien amb l’adhesió matisada del PSOE, han estat rebutjades amb contundència pels partits catalanistes del país. Des de CiU tant Artur Mas com Josep Antoni Duran i Lleida han advertit que el país no farà ni un pas enrere respecte l’estat actual. ‘A Catalunya que no li toquin ni un pèl en aquest sentit, que no ens toquin les competències’, ha assegurat el líder d’Unió. Des d’ERC, Joan Puigcercós ha demanat a Mas una cimera de partits per proposar una resposta unitària a aquests intents d’hegemonització, que des d’ICV han estat considerats d”aberrants’, mentre que des de Solidaritat Catalana per la Independència les paraules d’Aznar només evidencien que ‘dins d’Espanya no hi ha res a fer’.

Redacció
Redacció 17/01/2011

Des d’Esquerra, el president republicà Joan Puigcercós ha considerat que només amb paraules no se solucionarà el conflicte, ja que veu inviable que el Govern d’Artur Mas pugui plantar cara a l’homogeneïtzació de les autonomies de l’estat espanyol que impulsen el PSOE i el Partit Popular havent atorgat a Unió Democràtica la representació a Madrid i el Departament de Justícia a una consellera contrària a les consultes sobre la independència.

En aquest sentit, Puigcercós ha demanat a Mas que convoqui els partits catalans que vulguin donar conjuntament una resposta a aquests intents del govern espanyol d’homogeneïtzar l’Estat.

Des d’ICV, Laia Ortiz ha considerat d”incomprensible i aberrant’ la proposta d’Aznar, mentre que Josep Antoni Duran i Lleida, el líder d’Unió, ha reptat PP i PSOE d’obrir de debò el debat de les autonomies, i a ‘tenir el coratge’ de recuperar de debò l’esperit originari del pacte, que preveia autonomies amb dues modalitats de competències i no el cafè per tothom imposat pels socialistes.