Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Forcadell: ‘Serà la primera manifestació que demanarà sense embuts el dret a l’autodeterminació’

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha convocat per aquest proper dissabte una manifestació que sota el lema ‘Autodeterminació és democràcia’ vol fer arribar a la classe política el clam de la societat per poder exercir el dret a l’autodeterminació. ‘Volem dir que la gent està fent allò que no fan els partits’, explica a directe!cat la vicepresidenta de la PDD, Carme Forcadell. Al mateix temps, recorda que després que més de 500.000 persones hagin participat a les consultes i amb la sentència del TC penjant com una espasa de Dàmocles damunt de l’Estatut, és l’hora de ser ‘proactius’ i sortir al carrer abans de les eleccions de la tardor.

Redacció
Redacció 07/06/2010

La marxa sortirà el proper dissabte a les sis de la tarda des de la Plaça d’Urquinaona de Barcelona i anirà fins al Parlament de Catalunya on els representants de les diverses comissions organitzadores de les consultes sobre la independència hi estendran les pancartes dels seus corresponents municipis per tal de reclamar als representants polítics que tinguin en compte aquest moviment i que hi donin suport. Després hi haurà actuacions musicals a l’Arc de Triomf i la marxa es traslladarà a Cornellà on se celebra l’acte central de campanya per a la consulta del 20J.

Tres pancartes
Forcadell explica que a l’encapçalament de la marxa no hi trobarem cares conegudes sinó justament la gent anònima per demostrar que és gràcies al treball de totes aquestes persones que s’ha aconseguit tirar endavant les consultes arreu del Principat. Darrere una segona pancarta hi aniran representants d’entitats i personalitats que vulguin donar suport a la manifestació. S’espera que hi puguin assistir bona part dels noms propis que s’han adherit al manifest com per exemple Agustí Bassols, Carles Móra, Carles Móra, Joan Solà, Josep Maria Terricabras, Mathew Tree, Montserrat Carulla, Núria Feliu, Salvador Cardús o Maria Lapiedra. La tercera pancarta la duran els batlles i regidors que han treballat de la mà de les comissions organitzadores per tirar endavant les consultes.

Marxa preventiva davant la sentència del TC espanyol
La mobilització d’aquest dissabte està pensada per donar suport a les consultes sobre la independència i per reclamar el dret a l’autodeterminació davant la possibilitat que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) pugui retallar l’Estatut referendat pel poble de Catalunya. La vicepresidenta de la PDD creu que és una ‘aberració jurídica’ que sigui un tribunal el que determini la voluntat d’un poble i troba paradoxal que després que 500.000 persones ja hagin dit sí a la independència a les consultes, el Parlament encara estigui pendent del futur de l’Estatut. És per això que reclama sortir al carrer aquest diumenge per demostrar que l”Estatut és una via exhaurida’.

Manifest nacional i social
Forcadell fa èmfasi en el contingut nacional i social del manifest de la marxa del 12J (pdf) que situa l’espoli fiscal i la capacitat de Catalunya per decidir les seves pròpies polítiques socials com a punts clau. En aquest sentit recorda que en un moment de crisi econòmica com el que vivim l’espoli fiscal que pateix Catalunya agreuja encara més la situació de les persones pobres del país.