Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Faran un accés perquè el TGV de Sevilla i Màlaga arribi a Barcelona sense passar per Atocha

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez ha anunciat que es construirà un accés perquè els trens d’alta velocitat que vénen de Sevilla i Màlaga arribin a Barcelona sense haver de passar obligatòriament per Atocha (Madrid). Álvarez va assenyalar que aquest “by pass”, la ubicació del qual encara no ha estat decidida, permetrà que els trens d’alta velocitat continuïn fins a Barcelona des del sud de l’estat espanyol.

Redacció 31/01/2008

Els trens d’alta velocitat continuaran fins a Barcelona des del sud de l’Estat espanyol La fórmula està destinada a evitar passar per l’estació de Atocha de Madrid, que podria situar-se entorn de les cinc hores.

Així mateix, la ministra va informar que a partir del 20 de febrer entraran en funcionament les llançadores (TGV entre punts intermedis) que uniran Màlaga amb Sevilla, i que tindran uns preus d’entre 33 euros i 15,8 euros per trajecte. Aquest sistema de llançadores, que haurien de passar per Còrdova, es mantindran fins que es construeixi l’enllaç entre Màlaga i Sevilla per Bobadilla, que eviti el pas per la ciutat califal.