Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Falsifiquen la seva identitat per a poder treballar en la campanya de la fruita

En una roda de premsa, el Subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores i el Secretari General de la Subdelegació, Daniel Porqueres, han fet repàs a la campanya de recollida de fruita a les terres de ponent. La Inspecció de Treball ha detectat que dels 55 expedients que ha obert, 28 corresponen a sancions d’estrangers que no tenien la documentació pertinent i 14 amb irregularitats en l’acta de la Seguretat Social. La campanya de la fruita a Lleida se salda amb 16 expedients d’expulsió d’estrangers per irregularitats.

Redacció
Redacció 01/11/2007

La campanya de la recollida de la fruita a Lleida ha posat de manifest que una sèrie d’immigrants han falsificat la seva identitat per a poder ser contractats. La Inspecció de Treball ha detectat que dels 55 expedients que ha obert, 28 corresponen a sancions d’estrangers que no tenien la documentació pertinent i 14 amb irregularitats en l’acta de la Seguretat Social. La campanya de la fruita a Lleida se salda amb 16 expedients d’expulsió d’estrangers per irregularitats.

És per aquest motiu, que el Cap de la Inspecció de Treball a Lleida, José Vicedo ha fet una crida als empresaris perquè siguin prudents i comprovin les dades de tots els estrangers que contractin, per a evitar així l’intercanvi de permisos. També s’ha de destacar que la campanya de la fruita en les comarques lleidatanes s’ha saldat amb 16 expedients d’expulsió de ciutadans estrangers, el doble que la temporada passada. D’altra banda, fins a un total de 5 empreses han prestat treballadors sense disposar de les autoritzacions adequades.