Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Esquerra Independentista comença a recollir signatures per a convocar un referèndum a ERC sobre el finançament

|

- Publicitat -

Esquerra Independentista pretén que el referèndum tingui lloc el dissabte següent al coneixement d’una proposta d’acord en ferm de nou model de finançament per a Catalunya per part del Govern Espanyol, en una jornada de 9 del matí a 8 del vespre, amb urnes repartides a totes les seus comarcals. Els militants haurien de respondre a la pregunta ‘ERC ha d’acceptar, com a partit i en les institucions de les quals forma part, la proposta de nou model de finançament realitzada pel Gobierno de España?’.

Esquerra Independentista diu que ja hi ha més de dos-cents militants que s’han sumat a la iniciativa i que col·laboraran activament en la recollida de signatures. Justifica la campanya perquè creu que ‘ERC no es pot quedar de braços plegats i ha d’exigir que es conegui d’una vegada per totes el model de finançament definitiu i prendre una decisió al respecte amb el conjunt de la militància. Més de 200 dies de negociació són suficients per a determinar la voluntat de les parts, i allargar aquesta negociació només servirà perquè l’Estat segueixi prenent el pèl a Catalunya i s’afebleixi la posició d’ERC davant del poble de Catalunya’.

Publicitat

Defensa que el conjunt de la militància ha de determinar el posicionament del partit en un assumpte clau com el del finançament, perquè serà ‘la millor garantia de transparència i de fermesa que ERC pot donar’, alhora que ‘donarà un gran impuls a la candidatura d’Esquerra a les properes eleccions europees perquè unirà, motivarà i il·lusionarà al conjunt del nostre electorat’.

Reagrupament.cat, el corrent intern d’ERC encapçalat per l’exconseller Joan Carretero que es troba en procés de fusió amb Esquerra Independentista, no fa cap esment de la campanya a la seva web i directe!cat no ha pogut escatir si dóna suport a la campanya. La dirigent Rut Carandell va dir a principi de febrer que estava convençuda que la direcció republicana consultaria els militants sobre el posicionament definitiu i que, per això, Reagrupament.cat optava per esperar que s’acabés la negociació sobre el finançament per decidir si també impulsava la recollida de signatures.

Ridao dóna el tema per tancat

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, va assegurar fa quinze dies que el debat sobre un referèndum intern per decidir el posicionament del partit un cop s’arribi a un acord de finançament és ‘un tema per a la direcció d’ERC tancat’, perquè considerava que ‘el Govern de Catalunya, i la part d’ERC al Govern, està treballant bé a l’hora d’aconseguir un bon model de finançament’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut